In de 8 jaar dat ik nu in Kaapstad woon, is er geen week voorbij gegaan of er opende zich een nieuw goed restaurant in de stad. Van een hip visrestaurant aan het strand tot een lokaal vegetarische en informeel restaurant met top wijnen. Ik Kaapstad gebeurd er veel op gastronomisch vlak en hierbij dan ook mijn 5 tips om in Kaapstad verrassend uit eten te gaan.

Waar in Kaapstad moet ik heen om te eten? Om je een beetje een idee te geven, hebben we een selectie gemaakt van de beste/ lekkerste restaurants in en om Kaapstad.

Grand Africa Cafe

5 tips om in Kaapstad verrassend uit eten te gaan :

Grand Africa Café

Wie wil er nou niet eten op het strand. Nou dat kan bij Grand Africa Café. Eten op een doordeweekse dinsdag bij Grand Africa Café voelt meteen als vakantie. De ideale plaats om samen te genieten van een Gin Tonic bij zonsondergang Grand Africa Café beroemde pizza’s. grandafrica.com

test kitchen

Test Kitchen

Al jaren het beste restaurant van Zuid Afrika en inmiddels ook de top50 binnengekomen van de lijst beste restaurants ter wereld. De Test Kitchen is te vinden op het terrain van de Old Biscuit Mill in Woodstock.
Het restaurant heeft een intiem karakter met een keuken die zich het best laat omschrijven als experimenteren met lokale gerechten. Voorheen heerste er een lange wachtlijst, denk aan half jaar!!!, Tegenwoordig kan je in het boekingssysteem slechts 1 maand vooruit boeken. Dagelijks checken dus. https://www.thetestkitchen.co.za

Ons Huissie

15 km uit het centrum van Kaapstad richting Bloubergstrand ligt Ons Huissie. Zoals de naam doet vermoeden een voormalig klein vissershuisje dat al zeker 130 jaar uitkijkt op Robben Island. Een fantastisch uitzicht op de kleine baai en DE PLEK voor een diner bij zonsondergang. Binnen hangen aan de muur vele fotos die de historie van dit vissershuis weergeven. De kaart is gevarieerd met voornamelijk West Kaapse gerechten van bobotie tot snoek tot fish and chips.

Sevruga

Sevruga restaurantGelegen aan de Waterfront, Zuid Afrika’s meest bezochte plaats, biedt Sevruga een schitterend uitzicht op de haven in Kaapstad. Zeevruchten, sushi en grill staan op de kaart bij Sevruga. Als je Sevruga binnenstapt check altijd of er een speciale aanbieding is voor de sushi daar staat Sevruga bekend om.
https://www.sevruga.co.za

The Granary Café

Het Silo Hotel is één van de mooiste gebouwen in Kaapstad en dan ben je nog niet binnen geweest naar de bovenste verdieping van het hotel waar zich het Granary Café bevindt. De kaart is eenvoudig maar goed, varierend van pasta tot Cape Malay Kip of biefstuk. Kwalitatief, goed bereidt en vriendelijke geserveerd met op de achtergrond het prachtige uitzicht over de Waterfront.

Ik wens jullie veel eet plezier en laat me weten wat jullie van mijn tips vinden.

Met vriendelijke groet uit een zonnige Kaap,

Werner Stallaart
Zuid-Afrika Reisopmaat