drakensbergen: Stel je reis samen naar Zuid-Afrika

Drakensbergen is een enorm lange bergketen van maar liefst 1.000 kilometer en ligt parallel aan de oostkust van Zuid-Afrika. Drakensbergen wordt vaak alleen gezien als de bergketen in KwaZulu Natal die de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho vormt.

Dit is echter maar een klein onderdeel van de totale Drakensbergen. De Zulu’s noemen Drakensbergen ‘uKhahlamba’, wat ‘barrière van speren’ betekend. In de Drakensbergen liggen verschillende nationale parken en kun je verschillende wandelroutes afleggen. In het Royal Natal National Park bevindt zich het Amphitheater.

Een natuurlijk gevormd amphitheater met een rotswand van 5 kilometer lang. Dit is misschien wel de meest gefotografeerde plek in dit prachtige gebied.

Selecteer hieronder jouw categorie of bestemming


Deze 21-daagse rondreis is een aanrader voor iedereen die Zuid-Afrika wil ontdekken. De big five speelt de hoofdrol in de eerste week van de rondreis. Je maakt game drives en leert de dieren spotten in het wild. Je wandelt daarna in de machtige Drakensbergen en geniet aan de kust van sfeervolle dorpjes.

De perfecte kennismaking met de Big Five in Zuid-Afrika. In twee weken maak je een privé rondreis van de machtige Drakensbergen naar de kust en de wildparken. Je gaat op meerdere safari's in het Krugerpark en Hluhluwe National Park. Een fotogenieke reis!

De mooiste berglandschappen van Zuid-Afrika ontdek je met onze Drakensbergen bouwsteen. Je wandelt tussen immense pieken en door groene dalen. Je ziet rotstekeningen en watervallen in alle soorten en maten.

De Drakensbergen zijn onderdeel van een bergketen die van de kust tot in het noorden van Zuid-Afrika loopt. De Zulu’s noemen dit deel van de bergketen ‘uKhahlamba’. Je kunt het vertalen als "barrière van speren". Zoek je rust en ruimte en wil je lekker wandelen? Dan is dit een onmisbare bouwsteen voor je reis.

Een eco-vriendelijke bouwsteen in de Drakensbergen! Op een elektrische step zoef je de hellingen van de Drakensbergen af. Een totaal andere manier om de bergen te ervaren.

Je rijdt over bergpaadjes en door de verschillende ecozones op de heuvels. Het uitzicht onderweg is schitterend en natuurlijk is er tijd genoeg om foto's te maken. Een spannende activiteit en vriendelijk voor het milieu.


Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika