piet-retief: Stel je reis samen naar Zuid-Afrika

Piet Retief is een plaats in de provincie Mpumalanga in Zuid-Afrika. Het ligt niet ver van de grens met Swaziland. Het is een houtproducerende plaats.
Belangrijkste attractie van het dorp is de Nederlands-hervormde kerk, ontworpen door de Zuid-Afrikaanse architect Gerard Moerdijk. De plaats heeft ongeveer veertigduizend inwoners. De jaarlijkse regenval in het gebied bedraagt 1000 mm, de belangrijkste exportproducten van de regio zijn hout, papier en acacia’s, met daarnaast ook activiteit in de mica-, kaolien- en ijzermijnbouw.

Selecteer hieronder jouw categorie of bestemming


Deze 21-daagse rondreis is een aanrader voor iedereen die Zuid-Afrika wil ontdekken. De big five speelt de hoofdrol in de eerste week van de rondreis. Je maakt game drives en leert de dieren spotten in het wild. Je wandelt daarna in de machtige Drakensbergen en geniet aan de kust van sfeervolle dorpjes.

Handig gelegen tussen het Krugerpark en de Drakensbergen vind je het plaatsje Piet Retief. Met deze bouwsteen ontdek je een deel van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Piet Retief was een leider van de Voortrekkers en je vindt in deze omgeving nog veel verwijzingen naar die tijd.

Rij je vanuit Piet Retief richting de Drakensbergen dan kom je door een gebied wat de Battlefields wordt genoemd. Hier werd zo'n zeventig jaar geleden bloedig gestreden tussen de Engelsen, Boeren en Zulu's. Een bijzonder gebied met een zeer bewogen geschiedenis.


Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika