st-lucia: Stel je reis samen naar Zuid-Afrika

In St. Lucia en Hluhluwe word je omringd door de natuur van Zuid-Afrika. Het plaatsje St. Lucia is de toegangspoort naar het iSimangaliso Wetland Park. Dit park heeft een oppervlakte van maar liefst 260.000 hectare en is 280 kilometer lang. In het park ligt een wildreservaat en verschillende rivieren. De duinen scheiden het park van de zee. Je kunt dus ook even lekker relaxen op het strand in iSimangalisio.

Het iSimangaliso Wetland Park maakt deelt uit van een drielanden-ecotoerisme project. Het is een initiatief van Nelson Mandela en het project heeft betrekking tot de landen Zuid-Afrika, Mozambique en Swaziland. De bedoeling is om een enorm Big Five natuurbeschermingsgebied te creëren door het weghalen van grenspoorten.

In het westen grenst het iSimangaliso Wetland Park aan het Hluhluwe-iMofolozi park. Dit park bestaat uit twee reservaten, Hluhluwe en iMofolozi, die met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen de dieren uit beiden parken over en weer lopen. De grootste groep witte en zwarte neushoorn van zuidelijk Afrika leeft hier. Daarnaast vind je hier alle leden van de Big Five, giraffen en hyena’s.

Selecteer hieronder jouw categorie of bestemming


Safari's, boottochten, fietsen en snorkelen, je kunt het allemaal doen met deze Saint Lucia en Hluhluwe bouwsteen. Van ongerepte bush tot een ontmoeting met de big five, een verblijf hier is een onvergetelijke ervaring!

St. Lucia is de poort naar het iSimangaliso (Greater St. Lucia) Wetland Park, met rivieren, duinen, moerassen en strand. De zwarte en witte neushoorns zijn de sterren van het Hluhluwe Imfolozi Park. Ben je op zoek naar wildlife en natuur dan is dit een geweldige bouwsteen om aan je Zuid-Afrika reis toe te voegen.

Met deze 16 daagse rondreis ga je alle hoogtepunten ontdekken in het noord oosten van Zuid-Afrika! Spot de Big Five in het Krugerpark. Zie de wonderen der natuur via de Panorama Route bij de Blyde River Canyon en wandel of fiets tussen zebra’s en kudus in Eswatini.

De perfecte kennismaking met de Big Five in Zuid-Afrika. In twee weken maak je een privé rondreis van de machtige Drakensbergen naar de kust en de wildparken. Je gaat op meerdere safari's in het Krugerpark en Hluhluwe National Park. Een fotogenieke reis!

Met deze bouwsteen maak je een ontspannen boottocht over het meer van St. Lucia. Je gaat op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en heel veel vogelsoorten. Met 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen die in het gebied leven zie je ze gegarandeerd! Neem een verrekijker mee om de dieren nog beter te bekijken.

Tijdens de boottocht is de schipper je beste vriend. Hij of zij zorgt ervoor dat de boot veilig over het meer vaart maar spot ook vaak als eerste de dieren. Handig dus om tijdens de tour een schuin oog te houden op de schipper.


Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika