swaziland: Stel je reis samen naar Zuid-Afrika

Als één van de laatste Afrikaanse koningen regeert Koning Mswati III over Swaziland. Een land wat ingesloten ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Het is een van de kleinste landen van Afrika en kent tal van feestelijke tradities en een unieke cultuur. De natuur is prachtig en verschillende nationale parken zijn een bezoek meer dan waard.

Net zoals Zuid-Afrika heeft Swaziland meerdere hoofdsteden. Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lombamba de koninklijke en wettelijke hoofdstad.

Selecteer hieronder jouw categorie of bestemming


Met deze 16 daagse rondreis ga je alle hoogtepunten ontdekken in het noord oosten van Zuid-Afrika! Spot de Big Five in het Krugerpark. Zie de wonderen der natuur via de Panorama Route bij de Blyde River Canyon en wandel of fiets tussen zebra’s en kudus in Eswatini.

De perfecte kennismaking met de Big Five in Zuid-Afrika. In twee weken maak je een privé rondreis van de machtige Drakensbergen naar de kust en de wildparken. Je gaat op meerdere safari's in het Krugerpark en Hluhluwe National Park. Een fotogenieke reis!

Kleurrijke tradities en avontuurlijke activiteiten vind je in deze Swaziland bouwsteen. Swaziland is half zo groot als Nederland en ligt ingesloten tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Het is een koninkrijk en de koning is nog steeds erg belangrijk.

De afwisselende landschappen, prachtige planten en dieren en de culturele tradities maken een bezoek aan dit kleine land zeer de moeite waard. Het koninkrijk Swaziland is een super mooie aanvulling op je privé rondreis Zuid-Afrika.

Fietsen is in het Mlilwane Wildlife Sanctuary een populaire activiteit en dat snappen we helemaal! Op de fiets kom je dichtbij de natuur en geniet je extra van wat je in het wildpark tegenkomt.

De gids vertelt je meer over wat je onderweg ziet en hoe de dieren hier leven. Schrik trouwens niet als er ineens een wrattenzwijntje voor je langs rent! Het is een toffe bouwsteen voor iedereen die door Swaziland reist.


Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika