Do’s en don’ts in Zuid-Afrika. Een reisverzekering afsluiten is absoluut een must, onvoorbereid op reis gaan is een absolute don’t! Er zijn een hoop do’s en dont’s voor op reis in Zuid-Afrika waar je rekening mee dient te houden. Wij geven vandaag een aantal do’s en don’ts om van je reis naar Zuid-Afrika een top vakantie te maken!

Do’s en don’ts in Zuid-Afrika : DO’s

 1. Genieten
  Met de moderne technologie van tegenwoordig vergeten reizigers nog wel eens écht te genieten. Alles moet vastgelegd worden voor het thuisfront en om na je reis de mooiste foto’s in een album te plakken. Laat je camera een paar uurtjes thuis en geniet echt even van het moment dat jij in Zuid-Afrika bent.
 2. Links rijden
  Mocht je zelf op pad gaan let er dan op dat er in Zuid-Afrika aan de linkerkant van de weg gereden wordt. Het weggennet is goed te doen en ook de bewegwijzering is prima.
 3. Bezoek aan een township
  Wil je weten hoe het er in de townships aan toe gaat? Zeker doen! Maar, ga niet alleen op pad. Met een gids is het veiliger én wordt de excursie nog interessanter. Hij brengt je op bijzondere plekken en vertelt je verhalen over de bewoners van de township. Wil je je bezoek aan een township combineren met een bezoek aan een museum? Dat kan, boek dan een tour met gids en ontdek deze bijzondere kant van Kaapstad!
 4. Afdingen
  Wanneer je een leuke souvenir mee naar huis wilt nemen kun je best afdingen op de marktjes. Naar verloop van tijd word je er beter in en heb je voor een mooie prijs een leuk olifantje om thuis uit te stallen.
 5. Bezoek een nationaal park
  Ga op opzoek naar de big five en breng een bezoek aan één van de vele nationale parken die Zuid-Afrika te bieden heeft. De bekendste is toch wel het Krugerpark. Deze kan je bezoeken met een auto, maar een must do is een bezoek brengen aan het Krugerpark, te voet! Hoe gaaf is om je echt één te voelen met de natuur? Samen met een gids ga je al wandelend door het Krugerpark.
 6. Wijntjes drinken in Stellenbosch
  Na een mooie rondleiding door de wijngaarden heb je wel een wijntje verdiend! Vind je dat je wel wat meer moet doen voordat je een wijntje verdient? Ga dan al fietsend door de wijnlanden van Stellenbosch. Tijdens deze fietstocht bezoek je twee wijnboerderijen, is weer eens wat anders dan een geitenboerderij in ons kikkerlandje toch?
 7. Robbeneiland bezoeken
  Een bezoek aan Zuid-Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela gevangen zat. Tijdens een bezoek aan de gevangenis krijg je een uniek kijkje op de binnenplaats, slaapzalen en de cel van Nelson Mandela.

DONT’S

 • Je paspoort vergeten
  Klinkt best logisch toch? Maar helaas komt het toch nog voor dat reizigers hun paspoort vergeten. Het zou zonde zijn als je hierdoor je vlucht mist. Leg je paspoort dan ook als eerste klaar wanneer je je koffer in gaat pakken.
 • Na zonsondergang buiten de steden reizen
  De (doorgaande- en secundaire-) wegen zijn buiten de steden wat minder voorzien van verlichting. Hierdoor wordt het afgeraden om in het donker nog buiten de steden te gaan met je auto. Ook is de kans aanwezig dat je mensen of dieren die langs de weg lopen, niet goed ziet.
 • Zonder internationaal rijbewijs de weg op gaan
  Een internationaal rijbewijs is in Zuid-Afrika niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Het zou zonde zijn als je al het moois wat Zuid-Afrika te bieden heeft, moet missen omdat je toch ineens gecontroleerd wordt op het hebben va een internationaal rijbewijs. Voor minder dan twee tientjes kun je hem al in je portemonnee hebben zitten.

De do’s & don’ts zijn geschreven met een kleine knipoog, maar zeker niet minder handig om door te nemen voor je op reis vertrekt naar Zuid-Afrika!

Het team staat elke dag voor jou klaar om jouw reis onvergetelijk te maken! Neem met één van ons contact op via een Nederlands telefoonnummer (030-3200706) of stuur een email naar [email protected]

Hartelijke groeten en tot in Zuid-Afrika!

Het team Zuidafrikareisopmaat.nl