Reisgezelschap: 1 persoon, leeftijd 58 jaar, reisduur 12 dagen – Anja Brouwer

Het is altijd een grote wens van mij geweest om ooit naar Zuid-Afrika te gaan. Er was 1 probleem, ik spreek geen andere taal dan Nederlands en ik loop met een rollator. Ik zocht op internet naar Afrika en een organisatie. Per toeval stuitte ik op Zuid-Afrika Reisopmaat. Gebeld wat ze ze voor mij konden betekenen. Daar kreeg ik Marleen aan de lijn. Zij bleek Nederlandse te zijn, en kon mij aardig wat informatie geven wat de mogelijkheden waren. Vanaf hier tot aan mijn thuiskomst heeft ze steeds in contact met mij gestaan per telefoon en per mail. Ik kon alles aan haar vragen wat ik wilde weten of waar ik tegen aanliep.

Vanaf mijn aankomst in Kaapstad (voor het eerst gevlogen, was al een belevenis) tot mijn vertrek ben ik in alles begeleid. Ik had de eerste paar dagen mijn eigen begeleider ‘Mike’, die mij overal naar toe bracht en begeleidde. We hadden een goede klik. Marleen had ervoor gezorgd dat ik een Afrikaans sprekende begeleider kreeg. Drie dagen op stap met Mike, naar de Tafelberg, langs de zee, Seal Island en de pinguïns. Daarna bracht hij mij naar Goedverwacht, waar ik 3 dagen verbleef bij de lokale bevolking. Daar bezocht ik een school, markt en bezocht een fruitplantage met een fabriek waar sappen en jam gemaakt werd. Via een binnenlandse vlucht naar Johannesburg en reisde gelijk door naar het Krugerpark. Hier ben ik met de Rangers op pad geweest (in de nacht en overdag) en heb de big 5 gezien.

Al met al is dit de vakantie van mijn leven geweest en dit is voornamelijk te danken aan de goede begeleiding die ik kreeg van Zuid-Afrika Reisopmaat. Dank aan Marleen die alles zo goed heeft voorbereid en me goed geholpen heeft. Anders had ik deze reis nooit in mijn eentje kunnen maken. Ik zou iedereen aanraden om met deze geweldige organisatie in zee te gaan om Zuid-Afrika te bezoeken.

Anja Brouwer