Het grootste wildpark van Zuid-Afrika – het Kruger Park

Buffel in het Krugerpark

Eén van de meest bekende parken in Zuid-Afrika is het Kruger Park. Dit nationale park is gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika en grenst aan Zimbabwe en Mozambique. Het Kruger Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika.

In het park leeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren. De Big Five (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard) is hier te vinden. Verder leven er hier ook giraffe, zebra’s, antilopen, apen, veel soorten vogels en insecten.

In totaal leven er maar liefst 801 diersoorten in het park. Omdat het park een uitgebreid wegennetwerk heeft, kun je ook prima zelf met de auto het park verkennen. Dit park is een fantastisch wildpark om te bezoeken tijdens jouw rondreis of safari door Zuid-Afrika.

 

Onze populaire Krugerpark safari reizen

 

Ons complete aanbod rondreizen en bouwstenen bekijken?

 

Greater Kruger Area

Rondom het Krugerpark liggen veel privé reservaten. Meer dan twintig privé reservaten maken samen het Greater Kruger nationaal park. Het grootste verschil is dat de reservaten van het Greater Kruger nationaal park over het algemeen behoorlijk streng zijn over de hoeveelheid mensen die toegestaan zijn. Door de open verbinding kun je een bezoek aan het Greater Kruger National Park makkelijk combineren met een bezoek aan het Krugerpark. Vooral erg leuk om in het Greater Kruger National Park te doen is een wandelsafari. Dichter bij de natuur en dieren ga je niet komen.

Een zebra in het KrugerparkDieren in het Krugerpark

Niet alleen de oppervlakte van het park is groot, maar ook de variatie van diersoorten is ongekend. 147 zoogdieren, 507 vogels, 49 vissoorten en 114 reptielen zorgen ervoor dat jouw bezoek aan het Krugerpark geen minuut saai is. De bekendste diersoorten in het park zijn natuurlijk de Big Five: de leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en de Afrikaanse olifant.

Van de Afrikaanse olifant leeft in het Krugerpark zelfs de grootste populatie ter wereld! Naast de populaire Big Five vind je er nog veel andere interessante dieren, zoals giraffen, zebra’s, nijlpaarden, hyena’s, bavianen en krokodillen. Drie van de vijf snelste dieren ter wereld komen in Zuid-Afrika voor:  de cheeta, de gnoe en de leeuw. Reden genoeg om tijdens een game drive met je verrekijker in de aanslag te zitten.

 

Offerte aanvragen?

Wil jij een rondreis door Zuid-Afrika maken? Vraag nu jouw persoonlijke reisvoorstel aan.

Wij zullen hier vanuit Kaapstad met ons enthousiaste team Nederlanders een vrijblijvend reisvoorstel samenstellen waar al jouw wensen in verwerkt zijn. Graag laten we je kennismaken met dit bijzondere land en delen we onze liefde voor Zuid-Afrika graag met jou. Want we kunnen je beloven: Zuid-Afrika gaat je hart stelen!

 

Overnachtingen

In het Krugerpark bevinden zich verschillende accommodaties, van eenvoudig tot luxe. Deze zijn allemaal gelegen op omheinde terreinen die ook wel kampen genoemd worden. Er zijn zo’n 23 kampen in het Krugerpark. Ook zijn er een aantal privé reservaten met lodges waar het wild vrij rond kan trekken. ’s Nachts waaien de geluiden van het park zo je kamer in. Spannend!

2 olifanten lopen door het Kruger Park

Hazyview en White River

Deze twee dorpjes hebben een perfecte ligging naast het Krugerpark. In de omgeving ga je avontuurlijke activiteiten ondernemen zoals raften en tokkelen over de rivier.

Deze twee dorpjes zijn ook een fijne uitvalbasis voor de Panoramaroute. Of rij vanuit hier naar verschillende ingangen van het Krugerpark om een game drive te maken.

Door de omgeving en het klimaat zie je hier veel bananen en ander tropisch fruit. Verblijf met onze bouwsteen ‘Hazyview en White River, hotels en omgeving’ op de perfecte uitvalbasis voor de Panoramaroute, games drives in Krugerpark en avontuurlijk activiteiten.

 

 

Game drives

Eén van de activiteiten die je kunt ondernemen in het Krugerpark is een game drive in een safarivoertuig. Onder begeleiding van een ranger zoek je naar de Big Five. Met een open safaritruck rij je door de bush en zoek je naar de wilde dieren. De ranger gebruikt zijn kennis om de dieren te spotten en om meer over hen te vertellen. Door de open safaritruck ervaar je de natuur en dieren van heel dichtbij. Boek je game drive alvast met onze bouwsteen ‘Krugerpark, game drive met gids’. Gegarandeerd een bijzondere belevenis.

De meerdere reserves in het gebied, de grotere selectie van dieren dan ergens anders in Afrika, een breed scala aan accommodaties, vele safari mogelijkheden, gegarandeerd de Big Five spotten, en de aantrekkelijke locatie maakt het Krugerpark een uitstekende locatie voor jouw safari in Zuid-Afrika! Met de bouwsteen ‘nationaal park Kruger, hotels en omgeving’ verblijf je binnen de grenzen van het park.

 

Telefonisch contact met ons?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 030-3200706.

We bespreken samen al je wensen en vervolgens brengen we vrijblijvend een voorstel uit voor jouw persoonlijke individuele rondreis Zuid Afrika.

“Lokaal geregeld, Voor jou!”

Het team van Zuid-Afrika Reisopmaat

Belangrijk om te weten

Beste periode: maart april september oktober
Visum nodig: Nee
Inentingen nodig: Ja
Valuta: Rand
Taal: Zoeloe, Afrikaans & Engels

 

 

Daarom kies je voor Zuid-Afrika reis op maat

Wij hopen je snel in Zuid-Afrika te mogen ontmoeten!

Marleen en het team van Zuid-Afrika Reisopmaat
“Lokaal geregeld, voor jou”

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika