Op safari in het Mapungubwe National Park, het park ligt aan de Sashe en Limpopo rivier en op het 3 landenpunt Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe.

Wilde zebra’s in het Park

‘S morgens tijdens de zonsopkomst hebben we geluk en zien we een kudde olifanten langs de oever van de rivier, wat is het hier mooi! Alle dieren in het park  kunnen zich vrijbewegen tussen de 3 landen. Je kunt 4 van de Big 5 vinden in het park. In de middag gingen we het hoger op zoeken en hebben we een wandeling over een grote hangbrug en bevinden we ons op meer dan 100 meter hoogte tussen de boomtoppen, het uitzicht is prachtig. In dit park komen zo’n 400 verschillende vogelsoorten voor, die je zeer goed kan bewonderen vanaf deze hoge hangbrug.

 

Aan het einde is een uitkijkpunt wat verscholen ligt tussen de boomtoppen. Je hebt prachtig uitzicht over de Limpopo rivier. Tip : Heb je tijd over ga dan naar het uitkijkpunt, daar heb je een grote kans om Kudu’s, Impalas, Elanden en Olifanten te spotten.

Werelderfgoed

Het uitkijkpunt in het Mapungubwe Park

Op het einde van de middag kwamen wij een grote kudde giraffen tegen, die stopte midden op de weg. Wij hebben toen de auto uitgezet en hebben net zo lang gewacht tot ze verder liepen. Wat een indrukwekkende dieren zijn dit!

Het park is recent verklaard tot werelderfgoed. In het park kun je meer leren over het ontstaan en de val van het Koninkrijk van Mapungubwe. Mapungubwe betekent “Heuvel van de Jackals”. Het koninkrijk ontstond in de 13e eeuw en bestond ongeveer 80 jaar. Het koninkrijk bestond uit zo’n 5000 mensen. Door de gunstig ligging dreven zij handel met India en China. Ze handelden in goud en ivoor wat elders in de wereld zeldzaam was. Dat zorgde voor geweldige rijkdom voor het koninkrijk wat je kunt zien in het museum. Hier zijn Chinees porselein en Persische kralen tentoongesteld.

Game drive

In het park kun je prachtige game drives maken. Tijdens onze game drive die avond kwam de auto van de gids vast te zitten. Daar stonden we in de “middle of nowhere”, de gids vroeg ons uit te stappen zodat de auto lichter was en hij hem los kon krijgen. Dit was wel even spannend, je weet tenslotte nooit waar die leeuw zit.

Het spotten van een olifant in Mapungubwe National Park is gelukt.

Op safari in het Mapungubwe National Park is een echte aanrader en heb ik verwerkt in de reis “op zoek naar de Big 5 maar dan anders” die sinds kort op onze website staat.

Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan op onze website. Mijn team en ik staan elke dag voor jou klaar om jouw reis onvergetelijk te maken!

Neem met één van ons contact op via een Nederlands telefoonnummer op 030-3200706 of e-mail naar [email protected]

Hartelijke groeten en tot in Zuid-Afrika!

Marleen en het team Zuidafrikareisopmaat.nl