Safari reizen naar Zuid-Afrika

Olifant gespot tijdens een safari in zuid-afrikaEen safari door het Kruger Park of een van de andere nationale parken van Zuid-Afrika is een bijzondere reiservaring. Maar welk wildpark biedt welke mogelijkheden en wat zijn de verschillen in safari’s? Wij van Zuid-Afrika Reisopmaat helpen je graag om jou de safari van jouw dromen te laten maken.

Een safari reis door het Kruger Park of een van de andere prachtige safariparken van Zuid-Afrika: wie wil dat nou niet? ’s Morgens vroeg opstaan, de jeep in, op pad naar de wilde dieren, The Big Five spotten, het idee geheel op te gaan in de natuur: dat is waar het tijdens een safari in Zuid-Afrika om gaat. En dat aan het eind van de dag, met een adembenemende zonsondergang op de achtergrond, er nog diverse schitterende leeuwen en giraffen om de jeep heen bewegen.

De vijf diersoorten die gezien worden als de Big Five tijdens een safari zijn : buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en de olifant. De term de grote 5 slaat niet op het grootste of gevaarlijkste dier. Het nijlpaard bijvoorbeeld is groter dan de leeuw en wordt als gevaarlijker dan de buffel beschouwd. In Afrika werden deze dieren vroeger door jagers beschouwd als het moeilijkst te schieten maar geldt tegenwoordig vooral als de dieren die je gezien moet hebben als je op safari gaat !

Onze populaire Zuid-Afrika safari reizen

Twee toeristen spotten vanuit hun jeep een hyena

De big five maar dan anders!

Vanaf: €1687
17 Dagen

Lengau Lodge – Kruger Park

Vanaf: €80
2 Dagen
Pilanes tented adventure

Pilanesberg Tented Adventure

Vanaf: €339
3 Dagen

Wat moet je meenemen als je op safari gaat

Zuid-Afrika is een prima bestemmingen om een prachtige safari reis door te maken maar het is zeker aan te raden om goed voorbereid op reis te gaan. Vandaar dat wij hieronder een kleine check-list hebben gemaakt met de belangrijkste spullen die je mee moet nemen als jij op safari gaat!

  • Reisdocumenten – geldig paspoort en eventueel een visum.
  • Gezondheid – malaria tabletten, kleine EHBO kit met aspirine en tabletten tegen diarree, insectenspray en een klamboe. (controleer dit bij GG & GD)
  • Kleding – comfortabele wandelschoenen en kaki of lichtgroen gekleurde kleding en voor ’s avonds een trui, sweater of winddichte jas.
  • Zon bescherming – hoed of een pet, voldoende zonnebrandolie en een zonnebril.
  • Foto en film – een goede camera met een scherpe lens mee. (inclusief extra batterijen en geheugenkaartjes)
  • Verrekijker – Een verrekijker kan je safari plezier enorm verhogen. Een camera met een goede zoomfunctie kan je ook als verrekijker gebruiken.

Meer informatie over wat je absoluut mee moet nemen op safari vakantie?

 

Het team van Zuid-Afrika Reisopmaat

Offerte aanvragen?

Wil jij ook een safari rondreis door het Kruger Park maken? Vraag nu jouw persoonlijke offerte/reisvoorstel aan.

“Wij zullen hier vanuit Kaapstad met ons enthousiaste team Nederlanders een vrijblijvend reisvoorstel voor jou samenstellen waar al jouw wensen in verwerkt zijn. Graag laten we je kennismaken met dit bijzondere land en delen we onze liefde voor Zuid-Afrika graag met jou. Want : Zuid-Afrika gaat je hart stelen!”

 


 

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika