De big five maar dan anders!

Het begin van deze reis staat volledig in het teken van de Big five. In 17 dagen ga je vanaf Johannesburg naar diverse plekken om op zoek te gaan naar de big five. Natuurlijk zie je onderweg nog veel meer en deze reis staat dan ook in het teken van de natuur en dieren die Zuid Afrika rijk is!


 • Een vergezicht in de wilde groen natuur Zuid-Afrika
 • Twwe wilde hyenas in de Dinokeng Game Drive
 • Johannesburg in de avond met verkeer in de verte
 • De wilde natuur en bergen in Mapungubwe
 • Een toerist in rode jas kijkt uit op de vallei van het Marakele National Park
 • Bergen en veel groen met een waterval in Mpumalanga
 • Een grote boom en hoge bergen van de Pansberg
 • Waterbuffels bij een water drinkplaats in The Waterberg
 • Groene natuur en tuinstoelen in Tzaneen
 • Plattegrond kaart van de Big Five
 • Witte zandstrand van Kaapstad Zuid
 • De zee een groot meer en veel groen, de Garden Route
 • Twee zebras in de natuur van Addo
 • Grote bergpartij in de wilde natuur van Oudtshoorn
 • Het wilde strand van Port Elizabeth
 • De routekaart van de rondreis Tuinroute tot Kaap

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Wat ga je ontdekken tijdens jouw rondreis: De big Five!

Het begin van deze reis staat volledig in het teken van de Big five. Je rondreis begint in het bruisende Johannesburg en daarna breng je 6 dagen door bij 3 verschillende lodges in de Waterberg en Marakele National Park. Bij deze accommodaties maak je verschillende tochten om natuurlijk de Big five te spotten! Ook bezoek je het drie landen punt Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Hier kun je genieten van het prachtig uitzicht over de rivieren en de achterliggende landen. De dieren kunnen vrij bewegen door de 3 landen. Misschien zie je zo maar een kudde olifanten langs de oever van de rivier staan!

Hierna maak je in 2 dagen kennis met de rijke Venda cultuur en kun je een bezoek brengen aan Lake Fundudzi en reis je verder naar Tzaneen en zie je het landschap veranderen naar bergen begroeid met dikke bossen. Je kunt hier heerlijk wandelen en mountain biken.

Ook de Panorama route ontbreekt niet in deze reis. Zo breng je natuurlijk een bezoek aan God’s Window en de drie Rondavels. Je brengt ook een door in het prachtige Graskop. Een dag ontspannen langs het zwembad ontbreekt ook niet in deze reis en de reis sluit je af met een bezoek aan Dinokeng. Dit natuurreservaat ligt op slechts een uur rijden van Johannesburg en is het centrum van de Big five.

Welke plaatsen worden bezocht?

  1. Johannesburg
  2. The Waterberg Biosphere
  3. Marakele National Park
  4. Mapungubwe
  5. Soutpansberg
  6. Tzaneen
  7. Panorama rout
  8. Mpumalanga
  9. Dinokeng Game reserve

 

Inbegrepen

  • Airport transfer
  • Meet & greet
  • 10x overnachtingen inclusief ontbijt
  • 2 overnachtingen op basis van Full Board incl. 2 Game drives
  • 4 overnachtingen op basis van self-catering
  • Autohuur voor 16 dagen Groep B super cover
  • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving

 

Vliegtickets

Indien je nog geen vliegtickets hebt dien je deze zelf te boeken via bijvoorbeeld Skyscanner.

 

Volledig reisprogramma

 • Dag 1
 • Dag 1: Johannesburg

  Reisafstand +/- 50 km, 0,30 min.

  Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg staat één van onze medewerkers klaar om je welkom te heten in Zuid-Afrika. Hij zal jullie helpen met de transfer naar het hotel of ophalen van de auto en zal samen met jullie de routebeschrijving doornemen. Tot slot zal hij jullie interessante tips & trucs meegeven voor onderweg.

  Afhankelijk van je aankomsttijd is er misschien nog wel genoeg tijd voor een Soweto tour of één van de vele andere excursies die mogelijk zijn in en om Johannesburg.

  Johannesburg bij nacht in zuid-afrika

 • Dag 2 & 3
 • Dag 2 & 3: The Bojanal regio

  Reisafstand +/- 200 km, 2,5 uur

  Na het ontbijt verlaat je Johannesburg en gaat de reis echt beginnen. Het eerste natuurreservaat wat je zult bezoeken tijdens deze reis is de Waterberg. Bij jouw lodge zijn er diverse mogelijkheden wat betreft activiteiten. Zo kun je een paardrijsafari doen of een wandeling door de jungle. Ook kun je meer leren over de sterrenhemel tijdens de “Guided Star Gazing” avonden die gehouden worden op dinsdagen en donderdagen. Tevens kun je deel nemen aan één van de vele activiteiten bij Mabula lodge dat op 20 minuten rijden ligt.

  De volgende dag begint je dag vroeg want er staat een sunrise game drive op het programma. Zorg dat je je fotocamera en verrekijker bij je hebt, want de Big five loopt rond in dit natuurreservaat. De kans is groot dat je vandaag een aantal bijzondere dieren tegenkomt. De gids zal interessante wetenswaardigheden met je delen. Zo kan hij je leren hoe je aan de uitwerpselen kunt zien van welk dier het is. Bij terugkomst staat het ontbijt klaar. Aan het eind van de dag heb je tijdens de zonsondergang nog een game drive. De tussenliggende tijd van de dag kun je vrij besteden om de mooie omgeving te ontdekken!

  neushoorns aan het grazen in the waterberg biosphere in zuid-afrika

 • Dag 4 & 5
 • Dag 4 & 5: Marakele National park

  Reisafstand +/- 110 km, 2 uur

  Na het ontbijt verlaat je de Waterberg en rij je richting Marakele National Park. Doe onderweg inkopen want de komende 2 dagen verblijf je op basis van self-catering. Dit park staat bekent om de vogels en het wild wat er leeft. Zo kun je hier o.a. de zeldzame neushoorns, de afrikaanse olifant, wilde honden en de oeroude Cycad plant zien.

  De volgende dag begint met een game drive bij zonsopkomst. Buiten de activiteiten die er geadviseerd worden, zou je vandaag ook de bergpas op kunnen rijden. Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden. Bovenop deze bergpas heb je een prachtig uitzicht over het park ook kun je bij het uitzichtpunt een kolonie van roofvogels bewonderen. Je sluit de dag af met een Bush walk bij zonsondergang, hou je camera in de aanslag om alle mooie plaatjes vast te leggen!

  Dame kijkt uit op het uitzicht van marakale national park in zuid-afrika

 • Dag 6 & 7
 • Dag 6 & 7: The Waterberg Biosphere

  Reisafstand +/- 100 km, 1,5 uur

  Vandaag keer je terug naar de Waterberg. De Waterberg staat bekent als één van de meest vogelrijke gebieden in Afrika. Er zijn meer dan 400 soorten geteld die hier voorkomen. Zorg dat je de verrekijker mee hebt, het is zeer de moeite waard!

  Vandaag kun je vrij besteden. Rondom de lodge zijn vele kilometers wandelroutes uitgezet, afhankelijk van je conditie kun je diverse routes lopen. Het wandelen kun je ook combineren met een cursus zoals Basic Wildlife of een cursus fotografie. Heerlijk ontspannen is natuurlijk een mogelijkheid.

  neushoorns aan het grazen in the waterberg biosphere in zuid-afrika

 • Dag 8 & 9
 • Dag 8 & 9: Mapungubwe

  Reisafstand +/- 350 km, 4 uur

  Vanmorgen laat je Waterberg achter je en rij je naar Mapunbgubwe National Park. Dit park ligt tegen de grens van Zuid-Afrika en het wild wat er leeft beweegt vrij tussen Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Het is een uitgestrekt, Savanne landschap.

  In dit park kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Limpopo rivier en de Shashe rivier, die hier samenkomen. Dit park is ook een World Heritage Site. Het was het thuis van het ‘Kingdom of Mapungubwe’. Mapungubwe betekent ‘heuvel van de jackhals’. Ruim 1000 jaar geleden was dit gebied het thuis van het grootste en bekendste koninkrijk op het Afrikaanse continent. Deze beschaving dreef handel in goud en ivoor met China, India en Egypte tussen 1200- 1300 AD. In de jaren 30 is hier de gouden neushoorn gevonden. Tijdens je verblijf in dit park kun je veel meer leren over dit koninkrijk.

  Je hebt de volgende dag voldoende tijd om dit prachtige park te verkennen. Begin de dag vroeg en rij naar het uitkijkpunt waar de beide rivieren samenkomen. Terwijl de zon opkomt geniet je van het prachtige uitzicht. Spot een kudde olifanten langs de rivier. Doe later vandaag de Heritage tour en leer meer over de geschiedenis van de gouden neushoorn en het verloren koninkrijk. Je sluit de dag af met een game drive bij zonsondergang.

  uitzichtspunt op het Mapungubwe national park in zuid-afrika

 • Dag 10 & 11
 • Dag 10 & 11: Soutpansberg Mountain Range

  Reisafstand +/- 170 km, 2 uur

  Vandaag verlaat je Mapungubwe en ga je kennis maken met de Venda cultuur. Het Soutpansgebergte is het thuis van de Venda cultuur sinds de 19e eeuw. Bij de accommodatie zijn er diverse mogelijkheden tot excursies. Indien je graag de nacht wil doorbrengen onder de sterren kan dat in natuurgebied ‘The Morning Sun’.

  Optioneel: verruil dit verblijf voor een Community Experience waarbij je gedurende 2 dagen verblijft bij een plaatselijke Venda familie. Je leert hier koken, jagen en maakt kennis met de traditionele rituelen van de Venda zoals zang en dans. Kijk op https://www.zuidafrikareisopmaat.nl/bezoek-aan-het-prachtige-limpopo/ om meer te lezen.

  Venda Land Cultural Tour (volledige dag inclusief lunch)
  Een bezoek aan Venda Land is a een onvergetelijke ervaring en is inclusief een bezoek aan een aantal attracties in het gebied en je wordt begeleid door een professionele Venda gids.

  De tour is inclusief:
  De Dzata Ruins en Museum – ervaar de trotse en kleurrijke geschiedenis van deze stam en hun legendes.
  Venda dorp – krijg inzicht in de cultuur en manier van leven van de Venda mensen.
  Thate Vondo bos – een heilig bos met oeroude bomen.
  Tshatshingo Potholes – bezoek de prachtige watervallen en kijk hoe de Motale Rivier in een pothole veranderd en hoe deze vervolgens in de verte weer verschijnt.

  Geniet van de prachtige schoonheid van het Venda land en de Soutpansberg Mountains.

  uitzicht op het soutpans mountain berglandschap

 • Dag 12
 • Dag 12: Tzaneen

  Reisafstand +/- 150 km, 2 uur

  Vandaag rij je naar Tzaneen. Je zult het landschap zien veranderen naar uitgestrekte bossen.

  De Magoebaskloof Canopy Tour neemt je op een reis door een natuur die tot voor kort ontoegankelijk was, terwijl jij van platform naar platform gaat door een inheems bos en oeroude bergen, kijkend over de spectaculaire Groot Letaba River Gorge.

  Deze tour is inclusief diverse uitkijkpunten met zicht op 3 gigantische watervallen, elke waterval is minimaal 20 meter hoog. Relax en geniet van de schoonheid van de natuur terwijl de gidsen interessante feiten over flora, fauna en ecologie van de omgeving aan je vertellen.

  De Letaba River Gorge is het thuis van een grootte verzameling van planten, dieren en vogels. Het assortiment van kleurvolle wilde bloemen en orchideeën hangend over de rotsen leveren mooie plaatjes op, vergeet niet om een oog open te houden voor de Giant Kingfisher die zich met regelmaat in de rivier laat zien.

  uitzicht op tzaneen in zuid-afrika

 • Dag 13
 • Dag 13: Panorama Route

  Reisafstand +/- 200 km, 2,5 uur

  Vandaag rij je via de Panorama route naar Graskop.

  De highlights van de Panaroma-route & Pilgrim’s Rest:

  De drie Rondawels: Dit zijn 3 grote rotsformaties die omhoogkomen vanuit de wand van de canyon. Het woord ‘rondawel ’is een Afrikaans woord voor een ronde hut met een rieten dak.

  Bourke’s Luck Potholes: Een wandeling van 700m van de parkeerplaats naar de plek waar de Blyde en Treur rivieren samenkomen. Deze ronde gaten in de rivierbedding zijn ontstaan door miljoenen jaren van erosie.

  Lisbon Waterval: Met zijn 92m is de Lissabon Waterval de hoogste in de omgeving.

  Berlin Waterval: Het is maar een korte wandeling van de parkeerplaats naar het uitzichtpunt. De waterval stort 80 meter omlaag.

  Wonder View: Met 1,730m is dit het hoogste uitzichtpunt van de Panorama route dat vrij toegankelijk is.

  God’s Window: Vanaf de parkeerplaats loop teen steil van treden voorzien pad langs de rand van de klif naar enkele prachtige uitzichtpunten. Voor de mooiste plek moet je verder de heuvel oplopen naar het regenwoud. Vanaf hier (1.829m) heb je een prachtig uitzicht over het subtropische Lowveld.

  Pinnacle Rock: Pinnacle Rock is een alleenstaande hoge rots die 30 meter boven het ravijn en het woud uitsteekt.

  Pilgrim’s Rest: Pilgrim’s Rest is een oud goudzoekersstadje; een levend openluchtmuseum. Het geeft een goede kijk op het leven tijdens de gold rush. Trek voor een bezoek hieraan minimaal een uur uit.

  zicht op de lisbon waterval in zuid-afrika

 • Dag 14
 • Dag 14: Mpumalanga

  Reisafstand +/- 225 km, 3 uur

  Het resort waar je vandaag zult aankomen ligt aan de Olifantsrivier en zoals de naam al zegt de Loskopdam. Je kunt hier heerlijk genieten van het zwembad. Ontspan met een goed boek en geniet ’s avonds van een diner met een glaasje Zuid Afrikaanse wijn.

  Mpumalanga oftewel olifansrivier uitzichtspunt in zuid-afrika

 • Dag 15 & 16
 • Dag 15 & 16: Dinokeng Game Reserve

  Reisafstand +/- 150 km, 2,5 uur

  Je sluit je reis af met 2 nachten bij Dinokeng Game Reserve. Dit natuurreservaat is het centrum van de Big Five en ligt op slechts 1 uur rijden van de luchthaven van Johannesburg. Begin je ochtend rustig met een kop koffie gevolgd door een game drive. De rest van deze dag kun je vrij besteden. Zo kun je een bezoek brengen aan het nabij gelegen dorp. Informeer bij de lodge naar de mogelijkheden voor een rondleiding met gids.

  tijgers gespot in Dinokeng Game Reserve

 • Dag 17
 • Dag 17: Retour naar Amsterdam

  Afhankelijk van je retourvlucht kun je vandaag misschien nog een game drive doen en de laatste big five dieren spotten! Informeer naar de mogelijkheden van een community experience. De lodge ligt namelijk op slechts een uur rijden van de luchthaven.

  2 olifanten lopen door het Kruger Park

Direct aan je offerte toevoegen?

Wil jij deze big five rondreis alvast aan jouw persoonlijke offerte toevoegen? Via onderstaande knop voeg je deze alvast aan jouw offerte toe. Ook kun je natuurlijk jouw offerte hier meteen invullen en versturen.

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Vergelijkbare Bouwstenen

Nog geen keuze kunnen maken? Dan hebben wij hier een aantal toffe vergelijkbare rondreizen.

De onbekende West-Kaap

Vanaf: €949
15 Dagen
Giraffen en huurauto op gravelweg in Krugerpark

Kies je huurauto

Vanaf: €28
1 Dag(deel)
Man op safari in jeep maakt foto van een Giraffe

Op zoek naar de big five

Vanaf: €829
15 Dagen

Reviews

Gemiddelde score: 4.7 uit 5 (3 stemmen)
5 sterren
2
4 sterren
1
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Isa blom

Genoten van de big five en Zuid-afrika

Wij hebben afgelopen maand enorm genoten van deze rondreis. De panoramaroute is ook heel gaaf en zouden we zeker aanraden!

2 jaar geleden
K. van zundert

Fantastische reis gehad

Wij hebben enorm genoten van deze rondreis welke wij vorige maand gemaakt hebben. Ook alles netjes met Marleen doorgesproken en goed contact gehad.

1 jaar geleden
kees

goed

leuk en leuk je moet er echt heengaan

1 jaar geleden

Review De big five maar dan anders!.

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika