De Culinaire West-Kaap

Een 3 daagse culinaire trip naar Paternoster, een gezellig en rustig vissersplaatsje op 2 uur rijden van Kaapstad. Je kunt hier heerlijk genieten van de culinaire mogelijkheden in een relaxte ambiance.


 • Restaurant Wolfgat Paternoster
 • Chef Kobus in restaurant Wolfgat

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Wat ga je ontdekken

Het beste restaurant ter wereld in 2019 is gelegen aan de culinaire West-Kaap van Zuid Afrika. Het restaurant bevindt zich in Paternoster, een klein vissersdorp aan de westkust van Zuid Afrika op 2 uur rijden van Kaapstad.

Paternoster staat bekend om zijn witte huizen aan het strand. Dit idyllische plaatsje is enorm in trek bij de bewoners van Kaapstad, de “Capetonians”. Om de hectiek en drukte van Kaapstad te ontvluchten boekt men een weekendje Paternoster waar men helemaal tot rust kan komen.

Je kan hier lange wandelingen langs de uitgestrekte kustlijn maken. Direct aan het strand is hier werelds beste restaurant Wolfgat gevestigd. Het merendeel van de gerechten op de kaart wordt gemaakt en bereidt met lokale Zuid Afrikaanse ingrediënten.

Chef Kobus in restaurant Wolfgat

Chef Kobus in restaurant Wolfgat

Uiteraard dient het verblijf in Paternoster ook in het teken te staan van lekker eten en drinken en laten wij nou precies weten waar je daarvoor moet zijn. Ah! Guesthouse is een kleine accommodatie met 5 kamers met uitzicht op zee.

Inclusief

 • 2 overnachtingen in het Ah! Guesthouse
 • Dagelijks ontbijt

Exclusief

 • Autohuur
 • Diner bij Wolfgat
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Volledig Programma overzicht

 • Dag 1
 • Dag 1: Kaapstad naar Paternoster

  Reisafstand +/- 120 km, 2 uur

  Je rijdt vanuit Kaapstad via de West Coast Route R27 richting Paternoster. Onderweg kan je diverse leuke stops maken bij o.a. Melkbosstrand, Langebaan en West Coast National Park. Tegen het eind van de middag kom je aan in Paternoster.

  Het kleinschalige guesthouse ligt op 50 meter afstand van het strand.  Op het einde van de dag kan je genieten van een prachtige zonsondergang op het strand. S’avonds wordt een bezoek gebracht aan restaurant Wolfgat voor een “Once in a life time” culinaire ervaring !

  Het witte strand van Paternoster

 • Dag 2
 • Dag 2: Paternoster

  Voor de eigenaar is koken een uit de hand gelopen hobby en hij zal jullie gedurende 2 dagen voorzien van een magisch 3-gangen ontbijt. Het ontbijt wordt bereidt in een open plan keuken met grote ontbijt / dinertafel waar gezamenlijk het ontbijt zal worden genuttigd. De eerste kennismakingen worden gedaan en al snel volgen levensverhalen en worden reisverhalen en aanbevelingen gedaan waar heen te gaan.

  De hele dag is ter eigen invulling, maak een lange strandwandeling langs de kustlijn en zie hoe de vissers de boten binnenhalen op het droge en de vangst beoordelen. Een bezoek aan het Cape Columbine Nature Reserve is ook de moeite waard.

  Het is wederom een gezellig samenzijn aan de grote keukentafel waar de wijn rijkelijk vloeit en de gasten van Ah! Guesthouse al snel vrienden worden. Onderwijl bereidt de eigenaar het voorgerecht en hoofdgerecht en dessert klaar. Bereidt je voor op een 5 uur durend diner vol verhalen met culinaire hoogstandjes, een diner waarvan je hoopte dat het net iets langer zou duren.

  Restaurant Wolfgat Paternoster

  Restaurant Wolfgat Paternoster

 • Dag 3
 • Dag 3: Paternoster naar Kaapstad

  Reisafstand +/- 120 km, 2 uur

  Na een heerlijke nachtrust en een heerlijk uitgebreid 3 gangen ontbijt is het tijd om de gastheer en gastvrouw vaarwel te zeggen. Telefoonnummers met de andere gasten worden uitgewisseld. Dan is het tijd om met een volle buik en 3 dagen vol culinaire hoogstandjes terug richting Kaapstad te rijden.

Prijzen

Prijs per persoon
De Culinaire West-Kaap 281

Direct aan je offerte toevoegen?

Wil jij “De Culinaire West-Kaap” tour aan jouw persoonlijke offerte toevoegen? Via onderstaande knop voeg je deze alvast aan jouw offerte toe. Ook kun je natuurlijk jouw offerte hier meteen invullen en versturen.

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Vergelijkbare Bouwstenen

Nog geen keuze kunnen maken? Dan hebben wij hier een aantal toffe vergelijkbare bouwstenen.

De onbekende West-Kaap

Vanaf: €949
15 Dagen
Giraffen en huurauto op gravelweg in Krugerpark

Kies je huurauto

Vanaf: €28
1 Dag(deel)
Vrouw met helm en fiets voor de fietstocht door Soweto Johannesburg

Soweto fairtrade fietstour

Vanaf: €76
1 Dag(deel)
Het wilde strand van Port Elizabeth

Op safari in de Westkaap

Vanaf: €1264
15 Dagen

Reviews

Review De Culinaire West-Kaap.

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika