De onbekende West-Kaap

Je begint deze rondreis in Kaapstad, de mooiste stad ter wereld met o.a. de Tafelberg, de Kirstenbosch Botanische tuinen en Robben Eiland. Je zult in 15 dagen een goed beeld krijgen van de diversiteit van de West Kaap : de rust aan zee tot en met de ruige rotsformaties in de Cederberg. Tijdens deze individuele autorondreis geniet je van al het goede wat de West Kaap van Zuid-Afrika te bieden heeft.


1 van 5 afbeeldingen

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Wat ga je ontdekken tijdens jouw rondreis: De onbekende West-Kaap!

Deze 15 daagse individuele autorondreis door de West Kaap van Zuid-Afrika begint in Kaapstad. Er is veel te zien in deze fantastische stad met onder andere de Tafelberg, de Kirstenbosch Botanische tuinen en het indrukwekkende Robben Eiland. Na het verblijf in Kaapstad is het tijd om de West-Kaap verder te ontdekken. De volgende stop ligt op circa 2 uur van Kaapstad, het kleine vissersplaatsje Paternoster.

Lange strandwandelingen, rust, mooie natuurgebieden en diverse goede restaurants zullen er voor zorgen dat je Paternoster niet snel zult vergeten. De rondreis vervolgt zich via Lambertsbaai naar de Cederberg Mountains waar de ene rotsformatie nog adembenemender is dan de andere. Val in slaap onder de Cederberg sterrenhemel.

Via Tulbagh, waarbij een bezoekje aan wijnboerderij Manley zeker niet mag ontbreken, eindigt de reis in Melkbosstrand. Hier kan je nog even te genieten van zon, zee en strand.

Welke plaatsen worden bezocht?

 1. Kaapstad
 2. Paternoster
 3. Lambertsbaai
 4. Cederberg
 5. Tulbagh
 6. Melkbosstrand

Inbegrepen

 • Airport transfer van het vliegveld naar het hotel
 • Meet & greet
 • 12 overnachtingen
 • 10 x ontbijt
 • Autohuur voor 12 dagen Groep C super cover
 • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving

 

Vliegtickets

Indien je nog geen vliegtickets hebt dien je deze zelf te boeken via bijvoorbeeld Skyscanner.

Volledig reisprogramma

 • Dag 1
 • Dag 1 : Kaapstad

  In de loop van de namiddag is het vertrek vanaf Schiphol voor je comfortabele vlucht naar Kaapstad.

 • Dag 2 & 4
 • Dag 2 & 4 : Kaapstad

  Reisafstand +/- 30 km, 0,30 uur

  Vandaag kom je aan op de luchthaven van Kaapstad. Bij aankomst op de luchthaven worden jullie opgewacht door een van onze collega’s die jullie zal helpen bij het ophalen van de huurauto en zal samen met jullie de route doornemen en  tips & trucs meegeven voor onderweg.

  De eerste dagen zal je verblijven in Kaapstad. Vanuit hier kan je genieten van al het moois dat Kaapstad en omgeving te bieden heeft. De Tafelberg, Robben Eiland, de tuinen van Kirstenbosch Botanical Garden en Kaap de Goede Hoop zijn enkele bezienswaardigheden zie meer dan de moeite waard zijn. Ook Bo-Kaap, Muizenberg, District Six Museum en de Waterfront zijn meer dan een bezoekje waard. Een ontzettend leuke dagbesteding is het bezichtigen van Kaapstad gebruikmakend van de Hop On Hop Off bus. Vanaf het Aquarium bij de Waterfront vertrekt er iedere 20 minuten een bus die je langs de kenmerkende landmarks van de stad voert.

  De gekleurde strandhuisjes bij Muizenberg

  De gekleurde strandhuisjes bij Muizenberg

 • Dag 5 & 6
 • Dag 5 & 6: Paternoster

  Reisafstand +/- 160 km, 2 uur

  Na een goed ontbijt is het tijd om Kaapstad vaarwel te zeggen en ga je via de R27 langs de West Coast. Leuke stops onderweg zijn o.a. het West Coast National Park en Langebaan. Paternoster is te herkennen aan de witte huisjes aan het strand. Dit idyllische plaatsje is enorm intrek bij de mensen uit Kaapstad. Om de hectiek en drukte van Kaapstad te ontvluchten boekt men een weekendje Paternoster waar men helemaal tot rust kan komen.

  Wandelen langs het lange strand, genieten van goed eten, s’werelds beste restaurant van 2019 is gevestigd in Paternoster. Jullie verblijven in een knusse B&B op korte loop afstand van het strand. De eigenaar van de B&B zal jullie verrassen met een culinair 3-gangen ontbijt wat ter plekke wordt gemaakt in een open eetkamer / keuken. Bezoek in de ochtend het strand om te kijken hoe de vissers uit Paternoster de zojuist gevangen vis verwerken.

  De kustlijn van Paternoster

 • Dag 7
 • Dag 7: Lambertsbaai

  Reisafstand +/- 135 km, 2 uur

  Na een hoogstand 3 gangen ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Paternoster om de weg te vervolgen langs West Coast naar Lambertsbaai. Geniet onderweg van de ongerepte kustlijn, maak een stop bij Elandsbaai voor een mooie strandwandeling. Lambertsbaai is vooral bekend door het Vogeleiland. Dit is een broedplaats voor de zwartvoetpinguïn en de Kaapse Jan-van-Gent en is een bezoek meer dan waard is.

  Jan van Genten kolonie Lambertsbaai

  Jan van Gent kolonie in de Lambertsbaai

 • Dag 8 & 9
 • Dag 8 & 9: Cederberg

  Reisafstand +/- 90 km, 1 uur

  Na een goed ontbijt in Lambertsbaai verlaten we de West Coast en rijden we richting Cederberg Mountains. Dit bergachtige gebied staat bekend om 2 dingen. Ten eerste haar Rock Art. Op allerei plekken kun je eeuwen oude muurschilderingen vinden. De meeste zijn gemaakt door de San (ook wel Khoisan genoemd of bushmen), de oorspronkelijke bewoners in Cederberg. Ten tweede Rooibos Thee groeit uitsluitend in Cederberg.

  Tijdens het verblijf zul je kunnen genieten van een prachtige zonsondergang en Cederbergse sterrenhemel.

  Waterval in de buurt van Citrusdal

  Waterval in de buurt van Cederberg

 • Dag 10 & 11
 • Dag 10 & 11: Tulbagh

  Reisafstand +/- 145 km, 2 uur

  Na 2 dagen “back to nature” is het tijd om de Cederberg vaarwel te zeggen. Je rijdt langs de Winterhoek gebergte richting Tulbagh. Majestueuze bergen omringen dit kleine dorpje wat dit verblijf in Tulbagh onvergetelijk maakt. Maak een gezellige wandeling door het centrum van Tulbagh en ontdek de authentieke Kaapse huizen, de een nog mooier dan de ander.

  Tulbagh heeft enkele wijnboerderijen in de omgeving die zeer zeker het bezoeken waard zijn. Een andere aanrader is de wandeling langs de schitterende Waterfall Hiking Trail. Tip : neem je zwembroek mee om zo een frisse duik te nemen in van de rotsachtige zwembaden.

  Het wijngebied van Tulbagh

  Het wijngebied van Tulbagh

 • Dag 12 & 14
 • Dag 12 & 14: Melkbos

  Reisafstand +/- 115 km, 1,15 uur

  Na een heerlijk ontbijt zijn we toe aan het laatste stuk van de rondreis en rij je weer richting de kust. Op naar het pittoreske Melkbosstrand waar je nog 2 dagen kunt genieten van zon, zee en strand. Het lange strand is ideaal voor een ochtendwandeling.

  S’avonds kun je bij restaurant Die Damhuis, met uitzicht op Robben Eiland, onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een prachtige zonsondergang. Melkbosstrand zorgt er voor dat je uitgerust en met een koffer vol herinneringen terug naar huis kan gaan.

  Op dag 14 is het na een het ontbijt tijd om terug te rijden naar Kaapstad om de auto in te leveren bij de verhuurmaatschappij of je vervolgt de reis richting……

  het strand van Melkbos

  het strand van Melkbos

 • Dag 15
 • Dag 15 : Aankomst Amsterdam

  Reisafstand +/- 115 km, 1,15 uur

  Indien je met de KLM naar Amsterdam vliegt kom je omstreeks 10.45 uur in de ochtend aan op Schiphol.

Direct aan je offerte toevoegen?

Wil jij deze rondreis “de onbekende West-Kaap” aan jouw offerte toevoegen? Via onderstaande knop voeg je deze aan jouw offerte toe. Ook kun je natuurlijk jouw offerte hier meteen invullen en versturen.

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Vergelijkbare Bouwstenen

Nog geen keuze kunnen maken? Dan hebben wij hier een aantal toffe vergelijkbare rondreizen.

Het wilde strand van Port Elizabeth

Op safari in de Westkaap

Vanaf: €1264
15 Dagen
Man op safari in jeep maakt foto van een Giraffe

Op zoek naar de big five

Vanaf: €829
15 Dagen
Zittende vrouw met Drie Rondavels op de achtergrond Hazyview

van Johannesburg naar Kaapstad

Vanaf: €1199
21 Dagen

Review De onbekende West-Kaap.

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika