Kruger Park Swaziland en Drakensberg

Met deze 16 daagse rondreis ga je alle hoogtepunten ontdekken in het noord oosten van Zuid-Afrika! Spot de Big Five in het Krugerpark. Zie de wonderen der natuur via de Panorama Route bij de Blyde River Canyon en wandel of fiets tussen zebra’s en kudus in Eswatini.


1 van 7 afbeeldingen

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Wat ga je ontdekken tijdens jouw rondreis: Kruger Park, Swaziland en Drakensberg

Na een eerste overnachting vlakbij de luchthaven van Johannesburg verblijf je aansluitend 2 nachten in het Kruger Park. De kleinschalige, door Nederlanders gerunde, Lengau Lodge is een fantastische uitvalsbasis om diverse safari tochten te gaan maken en de Big Five te gaan spotten.

Ontdek de krokodillen en nijlpaarden bij St. Lucia en wandel in de majestueuze Drakensbergen. Maak kennis met de schitterend kunstlijn van Dolphin Coast. Je gaat het allemaal meemaken op deze fantastische 16-daagse rondreis Kruger Park Swaziland en Drakensberg.

Welke plaatsen worden bezocht?

 1. Johannesburg
 2. Kruger Park
 3. Hazyview
 4. Eswatini / Swaziland
 5. St. Lucia
 6. Dolphin Coast
 7. Drakensberg

Inbegrepen

 • Meet & greet en assistentie op de luchthaven
 • Autohuur voor 14 dagen, Toyota Corolla of vergelijkbaar
 • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving
 • 13 overnachtingen in middenklasse hotels, lodges en tented camps
 • Dagelijks ontbijt, behalve op dag 7 & 8
 • Ondersteuning van je persoonlijke Zuid-Afrika Reisopmaat medewerker in Kaapstad

 

Vliegtickets

Indien je nog geen vliegtickets hebt dien je deze zelf te boeken via bijvoorbeeld Skyscanner.

Volledig reisprogramma : Kruger Park Swaziland en Drakensberg

 • Dag 1
 • Dag 1  Vertrek naar Zuid-Afrika

  In de middag vertrek je met een comfortabele lijndienst vlucht naar Zuid-Afrika alwaar je de volgende ochtend aankomt.

 • Dag 2
 • Dag 2 Johannesburg

  Vandaag landt je op de luchthaven van Johannesburg, Welkom in Zuid-Afrika ! Na aankomst word je opgewacht door een van onze vertegenwoordigers. Hij verzorgt een transfer naar de eerste overnachtingsplek of helpt je bij het ophalen van je huurauto. Tevens zal hij samen met jullie de routebeschrijving doornemen en tips & tricks meegeven voor onderweg.

  Kom je op in de ochtend aan, dan kun je vandaag Johannesburg verkennen. Een aanrader is een bezoek aan het South Western Townships (Soweto), een van de grote townships in Zuid-Afrika.

  Het is de enige plek ter wereld die maar liefst twee Nobelprijswinnaars voortgebracht: Nelson Mandela en Bisschop Desmond Tutu. Geen betere manier om Soweto te ontdekken dan op de fiets, onder begeleiding van een gids.

  Fietsen voor een beschilderde muur in Soweto Johannesburg

 • Dag 3 & 4
 • Dag 3 & 4 Kruger Park
  Reisafstand +/- 485 km, 5 uur

  Na het ontbijt gaat de reis dan echt beginnen! De reis gaat vandaag naar Hoedspruit aan de westkant van het Krugerpark. Het eerste deel van de route zie je in het landschap de industrie van Johannesburg en omgeving. Geleidelijk wordt het landschap bergachtig en groener. Hoedspruit is omringt door prachtige natuur en ligt midden in het leefgebied van de big five: olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn. Hier heb je ruim de tijd om op ontdekkingstocht te gaan.

  De volgende dag is het op tijd de wekker zetten voor een ochtend safari. Wilde dieren zijn vooral in de ochtend actief en game drives beginnen dan ook vroeg! Neem een verrekijker mee om de dieren en vogels nog beter te kunnen zien. De game drive doe je samen met een gids, aangezien deze precies weet waar de dieren zijn en je veel over de omgeving kan vertellen !

  In de middag zou je een een bush walk kunnen maken waarbij je in detail en van dichtbij leert over het leefgebied van de vele dieren. Na een dag vol avontuur en indrukken is er in Zuid-Afrika geen betere manier om de dag af te sluiten dan met een Gin & Tonic bij zonsondergang. Een traditioneel einde van een prachtige dag in de wildernis.

  Je overnacht in het sfeervolle en kleinschalige Lengau Lodge

 • Dag 5 & 6
 • Dag 5 & 6 Hazyview & Panorama route
  Reisafstand +/- 160 km, 3 uur

  Na een ontbijt vertrek je op weg naar Hazyview / White River. Je verblijft in een van deze twee dorpjes die vlak naast elkaar liggen. Je kiest voor een directe route van ongeveer 100 kilometer of neemt een omweg via de prachtige Panorama route. Deze route is voor velen het hoogtepunt van de reis door Zuid-Afrika.

  Je hebt in dit gebied rond de Blyde Rivier spectaculaire uitzichten over de kloof die in het landschap is uitgesleten. Onderweg stap je bij verschillende plaatsen uit, zoals bij God’s Window, Bourke Luck’s Potholes en de Drie Rondavels. Je komt langs het goudmijn plaatsje Pelgrim’s Rest, wat nog steeds de sfeer van vervlogen tijden uitademt.

  In Graskop stop je voor heerlijke pannenkoeken, souvenirs en verse noten.

  Bourke Luck's Potholes overzicht met brug en toerist Hazyview

 • Dag 7 & 8
 • Dag 7 & 8 Eswatini / Swaziland
  Reisafstand +/- 240 km, 3 uur

  Swaziland veranderde in 2018 zijn naam en heet voortaan het Koninkrijk van Eswatini. De naam Eswatini betekent “land van de Swazi’s”. Koning Mswati III kiest voor Eswatini omdat het Afrikaanse land die naam had voordat de Britten het koloniseerden.

  Je steekt de grens over, een grappig typisch Afrikaans gebeuren met papiertjes invullen. In het Mbuluzi Park is een heel netwerk van wandelpaden die vrij toegankelijk zijn. Er komen geen wilde dieren in het park voor waardoor je alles al wandelend of fietsend op eigen gelegenheid kunt verkennen.

  Er bestaat de mogelijkheid om het naburig park Hlane Royal National Park te bezoeken waar je de witte neushoorn en de Afrikaanse olifant regelmatig zult tegenkomen.

  Groep vrouwen in traditionele Swazi gewaden

 • Dag 9 & 10
 • Dag 9 & 10 St.Lucia
  Reisafstand +/- 300 km, 4 uur

  Vervolg je reis naar St. Lucia, je steekt de grens met Zuid-Afrika terug over. Het St. Lucia meer en de Oostelijke kust is tot UNESCO Wereld Natuur Erfgoed benoemd.

  Je overnacht in het stadje, we hebben een gezellige B&B met een mooie tuin met zwembad voor je uitgezocht. Er zijn verschillende gezellige restaurantjes en je kunt hiervandaan allerlei activiteiten ondernemen. De nijlpaarden komen soms zelfs in de straten van het dorp en als je langs het water loopt, kun je ze soms al zien zwemmen en horen knorren!

  De grote trekpleister bij St. Lucia zijn iSAMANGALISO Wetland Park en Hluhluwe Umfolozi Park.

  Twee spelende nijlpaarden in het water St. Lucia

 • Dag 11 & 12
 • Dag 11 & 12 Dolphin Coast
  Reisafstand +/- 200 km, 2,5 uur

  Na alle safari’s en alle natuur is het tijd voor zon zee en strand en waar dat beter te doen dan in Umhlanga Rocks, een populaire badplaats net buiten Durban. Hier kun je lekker naar het strand en zwemmen in het warme water van de Indische Oceaan. Het is een echt watersportgebied en wordt ook wel de Dolphin Coast genoemd. Dat is niet voor niets, het komt voor dat je dolfijnen in de branding ziet spelen!

 • Dag 13 & 14
 • Dag 13 & 14 Drakensberg
  Reisafstand +/- 235 km, 3 uur

  In de Drakensbergen liggen verschillende nationale parken waar u prachtige wandelingen kunt maken, zoals in o.a. het Royal Natal National Park. Midden in dit schilderachtige park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is.

  De hoogste piek is Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’ met een hoogte van 3282m. Deze plek is te bereiken via een tocht naar het plateau en vervolgens een klim via een lange ladder. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 km verderop gelegen Indische Oceaan.

  Campagne Castle bergtop met reflectie in het meer Drakensbergen

 • Dag 15
 • Dag 15 Johannesburg vliegveld
  Reisafstand +/- 400 km, 5 uur

  Met de adembenemende schoonheid van de Drakensberg komt er een eind aan jullie prachtige rondreis. Vanuit de Drakensberg is het circa 5 uur rijden terug naar de luchthaven van Johannesburg.

 • Dag 16
 • Dag 16  Aankomst Amsterdam

  In de ochtend aankomst in Amsterdam. De rondreis is helaas ten einde gekomen.

Direct aan je offerte toevoegen?

Wil jij de rondreis Kruger Park Swaziland en Drakensberg aan jouw persoonlijke offerte toevoegen? Via onderstaande knop voeg je deze alvast aan jouw offerte toe. Ook kun je natuurlijk jouw offerte hier meteen invullen en versturen.

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Vergelijkbare Bouwstenen

Nog geen keuze kunnen maken? Dan hebben wij hier een aantal toffe vergelijkbare rondreizen.

Review Kruger Park Swaziland en Drakensberg.

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika