Nationaal Park Kruger, hotels en omgeving

  • Duur: 1 Dag(deel)
  • Vanaf: €27
  • Je ontdekt: 

Het nationaal park Kruger spreekt tot ieders verbeelding. De oppervlakte is enorm en het aantal verschillende dieren wat je tegenkomt fantastisch. Omdat het zo populair is kan het soms wat druk zijn, maar dat heeft als voordeel dat je goed kunt zien waar de leeuwen zich hebben verstopt!

Olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn (de big five) leven in het park en met wat geluk spot je ze allemaal. Een verrekijker is onmisbaar en een zoomlens voor je camera is handig om de dieren goed op de foto te krijgen. Droom je van safari? Boek deze bouwsteen!

Dit product opslaan in jouw reisvoorstel?

Wat ga je ontdekken

Als je aan Zuid-Afrika denkt dan komt al snel het Krugerpark naar boven. Het is vernoemd naar Paul Kruger, de vroegere president. Begin 1890 sprak hij zijn zorgen uit over het behoud van de natuur en de wilde dieren. In die tijd was de jacht belangrijker dan natuurbescherming. Toch heeft Kruger het voor elkaar gekregen om van het gebied een nationaal park te maken.

In de 20ste eeuw is dit gebied nog groter geworden. Nu is het Krugerpark het meest uitgestrekte wildpark in Zuid-Afrika en je vindt nergens zoveel verschillende wilde dieren. De big five zijn hier met wat geluk te zien. Naast de big five leven hier ook giraffen, zebra’s, antilopen, veel soorten vogels, insecten en natuurlijk apen.

De wegen in nationaal park Kruger zijn goed en je kunt het park prima zelf met de auto verkennen. De rest camps in het park en de accommodaties aan de randen van het park organiseren ook game drives met een gids. Het is erg leuk om het allebei mee te maken, zowel zelf rijden als mee met een georganiseerde safari.

Leeuw tussen het gras in Kruger

Goed opletten, leeuwen hebben een geweldige schutkleur

Bezienswaardigheden

  1. De big five
  2. Een zebrapad van overstekende zebra’s
  3. Nkhulu en Mlondozi Dam picnic sites
  4. Steilberg route

Optionele excursies

  • Krugerpark game drive met gids
  • Krugerpark bush walk met gids

 

Accommodaties

Skukuza rest camp safari tent

Skukuza is het grootste kamp van Kruger en is ook het hoofdkwartier van het park. Het ligt aan de zuidoever van de Sabie River. Er is veel schaduw en langs de rivier vind je mooie bomen. Vanuit Skukuza worden activiteiten aangeboden en je hebt er faciliteiten zoals een winkel, kiosk en restaurant. Je slaapt in een safaritent met echte bedden. De badkamer en het toilet zijn gedeeld en ontbijt is niet inbegrepen.

Skukuza rest camp river bungalow

Het grootste kamp van Kruger ligt aan de Sabie River. Op het kamp vind je een supermarkt met basisartikelen, een kiosk en een restaurant met een terras boven de rivier. Het terras is een perfecte plek om een safaridag af te sluiten. De bungalow kijkt deels of helemaal uit over de Sabie River. Zo kun je vanaf je veranda naar wilde dieren blijft speuren. De bungalow heeft airconditioning en ontbijt is er niet inbegrepen.

Imbali Safari Lodge

Geniet van je safari in de ongerepte wildernis van het Krugerpark. De lodge is één van de eerste privéondernemingen in het park en ligt prachtig tussen de bomen. Je gaat op game drives, bush walks en je spot vogels onder leiding van een gids. Vind je het leuk om met je huurauto het park te verkennen? Dat kan natuurlijk ook. Geen zin het park in te gaan? De drinkplaats bij de lodge trekt veel verschillende dieren en jij zit er vooraan!

Prijzen

Hotel Kamertype Laagseizoen Hoogseizoen
Budget Skukuza rest camp Standaard tent met gedeelde externe badkamer zonder ontbijt 27 27
Middenklasse Skukuza rest camp Luxe river bungalow zonder ontbijt 82 82
Luxe Imbali Safari Lodge Standaard kamer met alle maaltijden, safari activiteiten en selectie aan lokale drankjes 332 332

Prijs per persoon per nacht op basis van 2 personen.
Laagseizoen: mei t/m augustus.

Direct aan je offerte toevoegen?

Wil jij deze rondreis alvast aan jouw persoonlijke offerte toevoegen? Via onderstaande knop voeg je deze alvast aan jouw offerte toe. Ook kun je natuurlijk jouw offerte hier meteen invullen en versturen.

Dit product opslaan in jouw reisvoorstel?

Vergelijkbare Bouwstenen

Nog geen keuze kunen maken? Dan hebben wij hier een aantal toffe vergelijkbare bouwstenen.

Witte kerk in Piet Retief
Piet Retief, hotels en omgeving
Vanaf: €47
1 Dag(deel)
Het wilde strand van Port Elizabeth
Van Tuinroute tot Kaap!
Vanaf: €1,264
15 Dagen
Een groep struisvogels tegen een achtergrond van bergen bij Oudtshoorn
Oudtshoorn, hotels en omgeving
Vanaf: €33
1 Dag(deel)

Reviews

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika
button

Contactformulier


 

Openingstijden :
Maandag t/m vrijdag 10.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Telefoon :
Je kunt ons op het Nederlandse nummer bellen : 030-3200706