Ontdek de Cango Caves in Oudtshoorn

1 van 5 afbeeldingen
  • Duur: 1 Dag(deel)
  • Vanaf: €10
  • Je ontdekt: 

De Cango Caves liggen ongeveer 30 kilometer buiten Oudtshoorn in de Swartbergen. Het eerste gedeelte van de grotten is open voor het publiek en is spectaculair! Je vindt hier stalagmieten en stalactieten in vele vormen en kamers die door de eeuwen heen zijn uitgesleten in het kalksteen.

Je daalt met een gids af de grotten in en onderweg worden de verschillende kamers uitgelicht. Je stopt regelmatig met de gids om de rotsformaties goed te kunnen bekijken. Een schitterende bouwsteen om aan je rondreis toe te voegen!

Dit product opslaan in jouw favorieten?

Wat ga je ontdekken

Een rondleiding door het grottenstelsel van de Cango Caves is een reis door een andere wereld. De grotten werden in 1870 herontdekt door een boer op zoek naar zijn verdwaalde vee. Ver daarvoor hebben mensen de grotten al verkend, er zijn bijvoorbeeld nog rotstekeningen te vinden van de San.

Je kunt kiezen uit twee tours. De heritage tour is een wandeltocht met een gids door de verschillende kamers waar de stalactieten prachtig worden uitgelicht. De grootste kamer is 90 meter lang en tot 18 meter hoog. De akoestiek is fantastisch, probeer het maar eens! Je ziet ook Cleopatra’s Needle, een lange dunne stalagmiet van wel 9 meter hoog.

De adventure tour doet de naam eer aan. Je wandelt het eerste deel mee met de heritage tour. Daarna ga je dieper de grotten in en is het niet alleen maar wandelen. Kruipend en sluipend ga je door smalle spleten en lage gangen, dieper en dieper de Cango Caves in. Trek geen nette kleren aan, je kan onderweg vies worden!

Groepsfoto in de Cango Caves Oudtshoorn

In de Cango Caves

Goed om te weten

  • Trek goed zittende wandelschoenen aan
  • De heritage tour duurt 60 minuten
  • De adventure tour duurt 90 minuten
  • De adventure tour is niet geschikt als je zwanger bent of last hebt van claustrofobie, hoge bloeddruk, astma of een spieraandoening.

Inbegrepen

  • Rondleiding
  • Gids

Prijzen

Prijs per persoon
Heritage tour 8
Adventuretour 11

Direct aan je offerte toevoegen?

Wil jij deze bouwsteen alvast aan jouw persoonlijke offerte toevoegen? Via onderstaande knop voeg je deze alvast aan jouw offerte toe. Ook kun je natuurlijk jouw offerte hier meteen invullen en versturen.

Dit product opslaan in jouw favorieten?

Hotels

Een groep struisvogels tegen een achtergrond van bergen bij Oudtshoorn
Oudtshoorn, hotels en omgeving
Vanaf: €33
1 Dag(deel)

Vergelijkbare Bouwstenen

Nog geen keuze kunnen maken? Dan hebben wij hier een aantal toffe vergelijkbare bouwstenen.

Drie generaties olifanten in Addo
Addo, hotels en omgeving
Vanaf: €45
1 Dag(deel)
Leerlingen in een lokaal op een school in Knysna township
Township tour in Knysna
Vanaf: €39
1 Dag(deel)

Reviews

Review Ontdek de Cango Caves in Oudtshoorn.

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika

Je bent offline