Op safari in de Westkaap

Je begint deze reis heerlijk rustig in Port Elizabeth. Waarbij je een goede mix hebt van reizen, ontspanning, de natuur en natuurlijk het spotten van de Big five.

Er is onderweg ook genoeg cultuur te ontdekken en diverse uitzichten over de prachtige Zuid-afrikaanse natuur. En natuurlijk de prachtige tuinroute langs de kust van Zuid-Afrika. Tijdens deze reis val je van de ene verbazing in de andere!


 • Het wilde strand van Port Elizabeth

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Wat ga je ontdekken tijdens jouw rondreis: Op safari in de Westkaap!

Je begint deze reis heerlijk rustig in Port Elizabeth. De volgende ochtend rijdt je door richting Addo, waar jij op zoek gaat naar de Big Five, houd je camera dus in de aanslag!  Na 2 nachten ga je richting Oudtshoorn waar je een bezoek brengt aan struisvogels en natuurlijk de Cango grotten.

Vervolgens ontspan je 2 nachten aan de Garden Route vlakbij Mosselbaai. Je brengt hier een bezoek aan het Museum van de Portugese ontdekkingsreiziger Bartolomeu Diass en je bezoekt de beroemde Milkwood boom die lang geleden door de Portugezen als postkantoor werd gebruikt.

Je verblijf staat in het teken van game drives. Ook verblijf je 2 nachten in Arniston. Je brengt een bezoek aan het meest zuidelijke puntje van Afrika, Cape Agulhas. En je laat je lekker verwennen bij de lokale spa. Je sluit deze reis af met 3 nachten in Kaapstad. Tijd genoeg om deze prachtige stad te ontdekken en ook een bezoek aan de Tafelberg mag natuurlijk niet ontbreken.

Welke plaatsen worden bezocht?

 1. Port Elizabeth
 2. Addo
 3. Oudtshoorn
 4. Tuinroute
 5. Zuidkaap
 6. Kaapstad

Inbegrepen

 • Airport transfer van het vliegveld naar het hotel
 • Meet & greet
 • 12 overnachting inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt & diner en 2 Game drives
 • Autohuur voor 15 dagen Groep B super cover
 • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving

 

Vliegtickets

Indien je nog geen vliegtickets hebt dien je deze zelf te boeken via bijvoorbeeld Skyscanner.

 

Volledig reisprogramma “Op safari in de Westkaap”

 • Dag 1
 • Dag 1: Port Elizabeth

  Reisafstand +/- 60 km, 1 uur

  Vandaag kom je aan op de luchthaven van Port Elizabeth. Bij aankomst op de luchthaven zal daar de Meet en Greet met ons plaatsvinden. Wij zullen met jou de hele route doornemen. Daarna volg je de bordjes naar de autoverhuur waar je auto zal klaar staan en dan begint de reis, op weg naar je eerste locatie!

  Afhankelijk van je aankomst tijd zou je misschien nog de mogelijkheid kunnen hebben om een excursie te maken, bijvoorbeeld een boottocht langs de kust om walvissen en pinguïns te spotten.

 • Dag 2 & 3
 • Dag 2 & 3: Addo

  Reisafstand +/- 400 km, 4,5 uur

  In de ochtend verlaat je Port Elizabeth en ga je op weg naar Addo. Hier zul je net buiten het park verblijven en heb je vanmiddag gelijk de kans om de omgeving alvast te verkennen want de volgende dag staat er een Safari op het programma! Je kunt ervoor kiezen om een game drive bij zonsopkomst of zonsondergang te doen. Dit moeten we natuurlijk wel van te voren even vastleggen! ook zou je eventueel op eigen gelegenheid het park kunnen verkennen.

  Spot jij naast de vele olifanten misschien alvast wat leeuwen, buffels zebra’s of koedoe’s? Ook heb je prachtige vergezichten in dit park. Houd je camera maar alvast in de aanslag!

 • Dag 4 & 5
 • Dag 4 & 5: Oudtshoorn

  Reisafstand +/- 100 km, 1,5 uur

  Op dag 4 van de rondreis “Op safari in de Westkaap” ga je vanaf Addo richting Oudtshoorn. Misschien wil je in de ochtend nog een Sunrise Game drive in Addo doen. Maar ook is een stop bij de Storms River Mouth in Tsitsikamma National Park echt de moeite waard. Bij mooi weer is het mogelijk om een kanotocht op de Storms River te doen. En natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelboerderij niet ontbreken.

  De hierop volgende dag kun je de Swartberg Excursie doen met aansluitend een lunch. Tijdens deze excursie ga je met een gids over deze prachtige pas. Onderweg zijn er volop foto mogelijkheden en kun je een hike in de bergen doen. Na de lunch is er dan nog voldoende tijd voor de Cango grotten. Zoek je meer avontuur kun je daar de adventure tour boeken en ook nog de naast gelegen zipline doen.

 • Dag 6 & 9
 • Dag 6 & 9: Tuinroute

  Reisafstand +/- 70 km, 1 uur

  Vandaag verlaat je na het ontbijt Oudtshoorn en rij je richting Mosselbaai. Misschien breng je onderweg wel een bezoek aan het Bartolomeu Diass Museum en daarbij de beroemde Milkwood boom die lang geleden door de Portugezen als postkantoor is gebruikt.
  De hierop volgende dag kun je geheel vrij besteden. Breng de dag door op het strand “Santos Beach” of ga hiken. Een mooie route is de St. Blaize trail in Mosselbaai. Wij helpen je natuurlijk met de invulling indien gewenst!

  Vandaag ga je op een andere plek langs de Tuinroute overnachten. Na het ontbijt bij Ilita Lodge rij je rustig richting je volgende bestemming. Zorg wel dat je tussen 14.00 en 15.00 uur aankomt bij de lodge want vanmiddag staat er een toffe game drive op het programma.

  Houd je camera dus maar weer alvast in de aanslag om alle dieren te spotten! Ook staan er de volgende dag nog 2 game drives op het programma, maar tussendoor wil je misschien wel even heerlijk ontspannen bij de Spa van jouw lodge. Of breng een bezoekje aan de reptielen in het reptielen centrum. In dit park kun jij de olifant, leeuw, buffel, witte neushoorn, giraffe of cheetah proberen te spotten! Vooral de cheetah laat zich niet makkelijk zien, goed uitkijken dus!

 • Dag 10 & 11
 • Dag 10 & 11: Zuidkaap

  Reisafstand +/- 220 km, 2,5 uur

  Vandaag ga je richting de Zuidkaap, een tip voor onderweg! Na Kaapstad en Stellenbosch is Swellendam de 3e oudste stad van Zuid-Afrika (1745).

  Het is een leuk stadje met verschillende bezienswaardigheden en leuke restaurantjes voor een lunchstop, bijv.: Tredici is een Italiaanse bakkerij, waarbij het menu overladen is met een diversiteit van een ‘snelle hap’ tot allerlei delicatessen van de Europese keuken met Afrikaanse flair.

  In de middag check je in bij The Dunes in Arniston en heb je de tijd een van onderstaande bezienswaardigheden te bezoeken.

  • Bezoek het scheepswrakken museam in het nabij gelegen Bredasdorp
  • Bezoek het mooi onderhouden Kassiesbaai, een 200 jaar-oud vissersdorp
  • Beklim de Cape Agulhus vuurtoren voor een sensationeel 360 graden uitzicht
  • Ontdek het meest zuidelijkste puntje van Afrika waar de Atlantische en Indische Oceaan samenkomen
  • Hike de eenvoudige to middelmatige 2 tot 3 uur Spookdraai scheepswrak Trail, de 5.5 km Raserpunt Trail met de rotsachtige sea pools of de 7 km Sterna Trail met een hangbrug en een bos aan de kust
  • Kijk in de vroege ochtend hoe de traditionele lokale vissersmannen op het strand van Arniston hun vangst binnen brengen in boten die gelijk zijn aan de boten die door hun voorouders gebruikt werden
  • Laat je lekker verwennen bij Gingko Spa in Arniston
  • Bezoek de Waenhuiskrans grot
  • Bezoek een aantal lokale coffee shops en restaurants in and tussen Arniston en Bredasdorp
  • Maak een romantische wandeling langs het strand bij zonsopkomst of zonsondergang
  • Ga vissen of mountain biken of doe beiden!
  • Hang rond het zwembad bij The Dunes at Arniston onder een parasol met een heerlijke cocktail
  • Bij koudere, winterse avonden zitten bij de open haard in het hotel met een warm chocolade melk en een goed boek

 • Dag 12 & 15
 • Dag 12 & 15: Kaapstad

  Reisafstand +/- 230 km, 3 uur

  Na het ontbijt in de Zuidkaap kun je deelnemen aan een walvisboottocht. Deze duurt zo’n 2 uur, hierna rijd je naar de Mothercity Kaapstad. Misschien is er nog wel genoeg tijd om vanmiddag al de Tafelberg op te gaan.
  Hier blijven we nog 2 nachten dus je krijgt voldoende tijd om diverse plekken te ontdekken.

  Eén van de mogelijkheden om de stad te zien is met de Rode Hop on Hof off Bus. Een bezoek aan Robben Island mag natuurlijk ook niet ontbreken. Tip : sluit de dag af met een terrasje in Camps Bay of bij de Waterfront.
  Een mooi dagtour is de Cape Point Hiking en Biking tour. Tijdens deze tour wordt je ’s morgens bij je accommodatie opgehaald en ga je met een gids de Cape Peninsula verkennen. Op het eind van deze interessante dag brengen zij je weer terug naar je hotel.

  Helaas komt aan deze toffe reis “Op safari in de Westkaap” een eind. afhankelijk van je terugvlucht kun je misschien nog wat activiteiten ondernemen maar vandaag staat vooral thuiskomen op het programma!

  Tip: wil je toch nog de stad verder verkennen. Misschien lag er de afgelopen dagen een zogenaamd tafelkleedje op de Tafelberg en kun je vanmorgen nog wel even met de kabelbaan naar boven. Andere mogelijkheden zijn bijv. het Aquarium in Waterfront of een wandeling door de Company’s Garden. Deze tuin ligt in het centrum van de stad.

  Bergketen met daarvoor het dorp Camps Bay en het strand Kaapstad

  Uitzicht in Kaapstad op Camps Bay en de twaalf apostelen

Direct aan je offerte toevoegen?

Wil jij de rondreis Op safari in de Westkaap aan jouw persoonlijke offerte toevoegen? Via onderstaande knop voeg je deze alvast aan jouw offerte toe. Ook kun je natuurlijk jouw offerte hier meteen invullen en versturen.

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Vergelijkbare Bouwstenen

Nog geen keuze kunnen maken? Dan hebben wij hier een aantal toffe vergelijkbare rondreizen.

Reviews

Review Op safari in de Westkaap.

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika