Piet Retief, hotels en omgeving

Handig gelegen tussen het Krugerpark en de Drakensbergen vind je het plaatsje Piet Retief. Met deze bouwsteen ontdek je een deel van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Piet Retief was een leider van de Voortrekkers en je vindt in deze omgeving nog veel verwijzingen naar die tijd.

Rij je vanuit Piet Retief richting de Drakensbergen dan kom je door een gebied wat de Battlefields wordt genoemd. Hier werd zo’n zeventig jaar geleden bloedig gestreden tussen de Engelsen, Boeren en Zulu’s. Een bijzonder gebied met een zeer bewogen geschiedenis.


1 van 4 afbeeldingen

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Wat ga je ontdekken

In de bosrijke regio ten zuidwesten van Swaziland vind je het historische dorp Piet Retief. Het dorp is vernoemd naar een leider van de Voortrekkers. Dit waren (Afrikaans sprekende) Boeren die vanuit de Kaap naar de binnenlanden trokken om weg te blijven van de Engelsen.

Toen Piet Retief en zijn volgelingen hier neerstreken ging dat niet zonder slag of stoot. Hij moest onderhandelen met de Zulu koning Dingane over het gebruik van de grond. Door onduidelijkheid in de vertaling tussen Retief en de koning ontstond er verwarring. De Zulu koning begreep dat Retief het gebied in eigendom wilde hebben. Dat wilde de koning niet en hij stuurde zijn strijders op de groep Boeren af. Retief overleefde die aanval niet.

Het dorp heeft als grootste blikvanger de Nederlands Hervormde kerk. Afhankelijk van je route kom je op weg naar Piet Retief langs de dorpen Amsterdam, Amersfoort of Ermelo. Leuk voor een fotostop bij de plaatsnaamborden!

Witte kerk in Piet Retief

De kerk zie je in Piet Retief niet over het hoofd

Bezienswaardigheden

 1. Nederlands Hervormde kerk
 2. De Battlefields
 3. Nederlandse plaatsnaamborden

 

 

Accommodaties

 • Budget hotel
 • Chateau Bed & Breakfast

  Op de veranda van deze bed & breakfast luister je naar het getjilp van de vogels en kom je helemaal tot rust. Het is een ideale tussenstop op weg naar de Drakensbergen, de Zuid-Afrikaanse kust of het Krugerpark. Het bed & breakfast bestaat uit vijf kamers met televisie, wifi en koffie- en theefaciliteiten. In de tuin staat een braai die je mag gebruiken. De kamers zijn schoon en knus ingericht.

  1 van 4 afbeeldingen

 • Middenklasse hotel
 • Dusk to Dawn B&B

  Een fijn bed & breakfast op een boerderij gerund door de familie Engelbrecht. Je verblijft in hun ruime landhuis. Het zwembad wordt verwarmd door zonne-energie. De kleine lokale winkel staan vol met lokale producten. De kamers hebben airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, televisie en een minibar. Je verblijft hier in een fijne landelijke sfeer.

  1 van 3 afbeeldingen

 • Luxe hotel
 • Helaas!

  In Piet Retief bieden we geen luxe hotel aan.

Prijzen

HotelKamertypeLaagseizoenHoogseizoen
BudgetChateau Bed & BreakfastStandaard suite met ontbijt 29 29
MiddenklasseDusk to Dawn B&BStandaard kamer met ontbijt47 47

Prijs per persoon per nacht op basis van 2 personen.
Laagseizoen: mei t/m augustus.

Direct aan je offerte toevoegen?

Wil jij deze rondreis alvast aan jouw persoonlijke offerte toevoegen? Via onderstaande knop voeg je deze alvast aan jouw offerte toe. Ook kun je natuurlijk jouw offerte hier meteen invullen en versturen.

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Vergelijkbare Bouwstenen

Nog geen keuze kunnen maken? Dan hebben wij hier een aantal toffe vergelijkbare bouwstenen.

Leerlingen in een lokaal op een school in Knysna township

Township tour in Knysna

Vanaf: €42
1 Dag(deel)
Zittende vrouw met Drie Rondavels op de achtergrond Hazyview

van Johannesburg naar Kaapstad

Vanaf: €1199
21 Dagen

Reviews

Gemiddelde score: 4.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
0
4 sterren
1
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Arthur Timisela

Slapen in Dusk to Dawn BB

Hier 1 nacht geslapen – was prima – verder in de omgeving niet veel te beleven – ontbijt was een feest !

3 jaar geleden

Review Piet Retief, hotels en omgeving.

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika