Rondreis Zuid-Afrika: Op zoek naar de big five

De perfecte kennismaking met de big five in Zuid-Afrika. In twee weken maak je een privé rondreis van de machtige Drakensbergen naar de kust en de wildparken.

Je gaat op meerdere safari’s in het Krugerpark en Hluhluwe National Park. Een fotogenieke reis!

Dit product opslaan in jouw reisvoorstel?

Wat ga je ontdekken tijdens jouw Rondreis Zuid-Afrika?

Deze reis is de perfecte kennismaking met de big five in Zuid-Afrika. Je rondreis begint in Johannesburg waar je kennismaakt met een bruisende stad. Daarna vertrek je naar de Drakensbergen om heerlijke wandelingen te maken. Je reist verder naar de kust waar je misschien wel dolfijnen en walvissen ziet! Langs de kust ga je naar Zululand voor de eerste safari’s. Van krokodillen en nijlpaarden in Lake St. Lucia tot neushoorns en olifanten in Hluhluwe, je komt hier ogen tekort.

Van de game drives ga je door naar Swaziland, met haar kleurrijke tradities en prachtige landschappen. Wanneer je Swaziland verlaat staat het volgende hoogtepunt op het programma: een bezoek aan het wereldberoemde nationaal park Kruger waar je op zoek gaat naar de big five.

Na een nacht in het park verblijf je twee nachten aan de rand van het park bij Hazyview of White River. Dit is ook perfecte uitvalsbasis voor een dagtocht over de Panoramaroute. Op de laatste dag rij je terug naar Johannesburg voor de vlucht naar huis. Een onvergetelijke privé rondreis vol natuur en wildlife en je perfecte kennismaking met Zuid-Afrika.

Rondreis Zuid-Afrika

Welke plaatsen worden bezocht?

 1. Johannesburg
 2. Drakensbergen
 3. Durban / uMhlanga
 4. St. Lucia / Hluhluwe
 5. Swaziland
 6. Krugerpark
 7. Hazyview / White River

Inbegrepen

 • Airport transfer
 • Meet & Greet
 • 12 x overnachting in 2-persoonskamers
 • 11 x ontbijt
 • Nederlandstalige reisinformatie en routebeschrijving

Vliegtickets

Indien je nog geen vliegtickets hebt dien je deze zelf te boeken via bijvoorbeeld Skyscanner.

 

Volledig reisprogramma

Dag 1 & 2: aankomst Johannesburg

Rondreis Zuid-Afrika

Op het vliegveld van Johannesburg word je door iemand van het reisopmaat-team begroet en zorgen we voor de transfer naar je hotel.

Kom je op tijd aan, dan kun je vandaag Johannesburg verkennen. Een aanrader is een bezoek aan het South Western Townships (Soweto), een van de grote townships in Zuid-Afrika. Het is de enige plek ter wereld die maar liefst twee nobelprijswinnaars voortgebracht: Nelson Mandela en Bisschop Desmond Tutu. Geen betere manier om Soweto te ontdekken dan op de fiets, onder begeleiding van een gids.

Fietsen voor een beschilderde muur in Soweto Johannesburg

Fietsen in Soweto

Dag 3: van Johannesburg naar Drakensbergen

Rondreis Zuid-Afrika
Reisafstand +/- 410 km, 5 uur

Na het ontbijt ontmoet je een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor handige tips over je reis en de gebruiken en gewoontes in Zuid-Afrika.

Je rijdt vandaag naar de Drakensbergen, een bergketen met gigantische pieken en groene dalen. Onderweg passeer je de Van Reenen’s Pass, een bergpas vernoemd naar het nabijgelegen dorpje Van Reenen. Tijdens de afdaling heb je schitterend uitzicht over omliggende bergen en vlaktes. Het uitkijkpunt ‘Windy Corner’ is een mooie plek om even te stoppen en van de omgeving te genieten. Ook de Llandaff Oratory is hier een bezoek waard, misschien wel het kleinste rooms-katholieke kerkje op het zuidelijk halfrond. De Drakensbergen kun je indelen in een noordelijk, centraal en zuidelijk deel. Jouw bestemming vandaag is het de centrale deel van de Drakensbergen.

Bij aankomst bij de accommodatie wacht een warm Zuid-Afrikaans welkom. Vroeg naar bed vanavond om morgen zoveel mogelijk van de omgeving te genieten.

Meneer kijkt naar een riviertje tussen de afgesleten rotsen Drakensbergen

Stroompjes en watervallen vind je door het hele gebied

Dag 4: Drakensbergen

Rondreis Zuid-Afrika

De Drakensbergen vormen een bergketen van honderden kilometers lang. De bijzondere naam is te danken aan de eerste Nederlanders die zich in het gebied vestigden. De verschillende gebieden in de Drakensbergen hebben allemaal hun eigen karakter en bezienswaardigheden. Bekende pieken zijn Giant’s Castle, Cathedral Peak en het Amphitheatre. De centrale Drakensbergen lenen zich uitstekend voor wandelingen van alle afstanden en niveaus. Onderweg kun je watervallen bezoeken of één van de grotten met historische schilderingen die zijn gemaakt door de San bevolking.

Een andere spannende activiteit die je hier kunt ondernemen is een afdaling met een elektrische step. Je bepaalt zelf de snelheid en door de flinke banden is de step erg stabiel. Het uitzicht tijdens de afdaling van ongeveer 5 kilometer is adembenemend!

Het Amphitheater in de Drakensbergen

Amphitheater in Drakensbergen

Dag 5: van Drakensbergen naar Durban / uMhlanga

Rondreis Zuid-Afrika
Reisafstand +/- 240 km, 3 uur

Je laat vandaag de bergen achter je en rijdt verder naar de kust van Zuid-Afrika. Je neemt de snelweg of kiest voor een alternatieve route, de Midlands Meander. Dit is een prachtige route over glooiende heuvels door het binnenland van Kwazulu Natal. Onderweg kom je langs ateliers met keramiek, schilderijen en beeldhouwwerk. Enkele kleine musea vertellen meer over de lokale geschiedenis. Een omweg die zeker de moeite waard is.

Je verblijft hier net ten noorden van Durban. Aan het eind van de dag waai je daar heerlijk uit aan de boulevard en kun je dineren met uitzicht op zee.

Strand met zee en in de verte de gebouwen van Durban

Zwemmen en surfen bij Durban op het strand

Dag 6: van uMhlanga naar St. Lucia / Hluhluwe

Rondreis Zuid-Afrika
Reisafstand +/- 250 km, 3 uur

De noordkust van Durban wordt ook Dolphin Coast genoemd. Wie weet zie je dus vandaag wel dolfijnen! Onderweg is het leuk om te stoppen bij een van de stranden bij Ballito. Om de benen te strekken volg je bij Willard beach een 2.4 kilometer lang wandelpad met mooi uitzicht over de baai. Bij dit strand kun je ook veilig zwemmen.

Je rijdt verder langs de kust naar het plaatsje St. Lucia. Dit ligt aan de zuidkant van het iSimangaliso Wetlands Park en is omringd door prachtige natuur. Iets verderop ligt het Hluhluwe-Imfolozi park, het oudste wildpark van Zuid-Afrika. Vroeger waren dit twee parken, Hluhluwe en Imfolozi, inmiddels zijn de twee parken samengevoegd. De witte neushoorn heeft hier een speciale plek maar ook de andere leden van de big five zijn er te vinden. Afhankelijk van de beschikbaarheid verblijf je bij Hluhluwe of St. Lucia.

Een witte neushoorn tussen de struiken in Hluhluwe

Witte neushoorn in Hluhluwe

Dag 7 & 8: vrije dagen in St. Lucia en Hluhluwe

Rondreis Zuid-Afrika

In en rond St. Lucia is veel te ondernemen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar nijlpaarden en krokodillen tijdens een boottocht over het meer of maakt een leuke fietstocht door het dorp en de omgeving.

Ook rond Hluhluwe zijn genoeg uitstapjes te maken. Wacht dacht je van game drives op zoek naar de big five? Het Hluhluwe-Imfolozi park heeft een succesvol beschermingsprogramma voor neushoorns dus grote kans dat je die in het park tegenkomt. Ook de andere leden van de big five leven in het park – olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden – net als ander wild zoals giraffen, zebra’s en impala’s. Het is handig om een verrekijker mee te nemen om de dieren goed te bekijken.

Naast big five game drives kun je ook een bezoek brengen aan een Zulu dorp om meer te leren over de Zulu cultuur. Of je maakt een excursie naar Cape Vidal. Met een gids ga je op pad door de wetlands en naar het strand. Onderweg zie je wilde dieren en afhankelijk van de getijden is snorkelen hier prachtig.

Jongens met gids op fietstour door St. Lucia

Met een gids op stap in St. Lucia

Dag 9: van St. Lucia / Hluhluwe naar Swaziland

Rondreis Zuid-Afrika
Reisafstand +/- 290 km, 4 uur

Houd je paspoort bij de hand want je steekt vandaag de grens naar Swaziland over! Dit kleine koninkrijk is half zo groot als Nederland en omringd door Zuid-Afrika en Mozambique. De afwisselende landschappen en culturele tradities maken een bezoek aan Swaziland een hele ervaring. Je verblijft centraal in het land zodat je morgen alle kanten op kunt.

Swazi dame aan traditioneel weefgetouw

Traditioneel weefgetouw

Dag 10: verken Swaziland

Rondreis Zuid-Afrika

Een volle dag de tijd om Swaziland beter te leren kennen. Je blijft vandaag ontspannen bij de accommodatie om van de gastvrijheid te genieten of gaat op ontdekkingstocht door de bergen en valleien. Het is bijvoorbeeld leuk om fietsen te huren in het Mlilwane wildpark of een traditioneel dorp te bezoeken.

Wil je echt wat bijzonders, boek dan een tour met een gids die bij je in de auto stapt. Samen gaan jullie op bezoek bij een project op het platteland van Swaziland. Binnen dit project verwerken vrouwen het lokale gras tot schitterende producten. De manden en matten worden naar alle hoeken van de wereld verzonden.

Fietsers en zebra in Mlilwane Swaziland

Op de fiets kom je dicht bij de dieren

Dag 11: van Swaziland naar nationaal park Kruger

Rondreis Zuid-Afrika
Reisafstand +/- 210 km, 4 uur

Nog een laatste blik op het schitterende koninkrijk voor je de grens met Zuid-Afrika weer oversteekt. Er wacht een nieuw avontuur, het wereldberoemde Krugerpark! De verrekijker haal je weer uit het handschoenenkastje want ook in het Kruger park kun je de hele big five tegenkomen. Giraffen, zebra’s, impala’s, zeearenden en wilde honden kun je in het park ook zien. Naast de dieren zijn ook de bomen en planten prachtig, de marula boom bijvoorbeeld. De vruchten worden niet alleen door mensen gebruikt om de crème likeur ‘Amarula’ van te maken, ook olifanten en andere dieren zijn er dol op.

Vannacht verblijf je in een kamp in het Krugerpark. De geluiden van de bush waaien ‘s nachts zo je kamer binnen. Het is slim om in het kamp alvast snacks en lunch in te slaan voor morgen, zodat je onderweg kunt picknicken bij een van de uitzichtpunten.

Safarivoertuig voor night game drive bij zonsondergang in Krugerpark

Night drive in Krugerpark

Dag 12: door het Krugerpark naar Hazyview

Rondreis Zuid-Afrika
Reisafstand +/- 125 km, 3-4 uur

Heb je de hele big five al gespot? Veel dieren zijn rond zonsopgang actief dus vroeg uit de veren vandaag! Je overnacht vanavond in Hazyview of White River, net buiten het Krugerpark. Omdat die plaatsjes zo dichtbij liggen heb je nog een hele dag om game drives te maken.

Twee giraffen eten van de takken in Krugerpark

Giraffen in Krugerpark

Dag 13: vrije dag in Hazyview / White River

Rondreis Zuid-Afrika

Hazyview heeft een bijzondere naam die verwijst naar de nevel die het stadje in de Afrikaanse zomer kan omhullen. White River verwijst naar de rivier die langs het dorp stroomt. De plaatsen liggen vlakbij elkaar en zijn een handige uitvalsbasis voor een bezoek aan Kruger of een dagtocht over de Panoramaroute.

De Panoramaroute neemt je mee langs spectaculaire uitzichtpunten over Blyde River Canyon, een van de langste kloven ter wereld. De kloof en de bijzondere rotsformaties vragen erom om gefotografeerd te worden! Naast prachtige uitzichten vind je langs de route ook natuurverschijnselen als Bourke’s Luck Potholes. De Treur- en de Blyde River komen hier bij elkaar en hebben dramatische vormen uit de rotsen gesleten. Ook cultureel erfgoed als het mijnplaatsje Pilgrim’s Rest is het bezoeken waard. De Panoramaroute is gegarandeerd een hoogtepunt van je Zuid-Afrika reis!

Uitzicht over de bocht in de rivier van de Blyde River Canyon

Uitzicht over de Blyde River Canyon

Dag 14: van Hazyview / White River naar Johannesburg

Rondreis Zuid-Afrika
Reisafstand +/- 390 km, 5 uur

Je laatste dag in Zuid-Afrika. Na een rustig ontbijt rijd je terug naar Johannesburg en het vliegveld. Na misschien nog wat laatste souvenir aankopen stap je op het vliegtuig voor de reis naar huis.

Drinkende olifanten in Krugerpark

Olifanten in Krugerpark

Dag 15: aankomst Amsterdam

Rondreis Zuid-Afrika

Aankomst in Amsterdam.

Direct aan je offerte toevoegen?

Wil jij deze rondreis alvast aan jouw persoonlijke offerte toevoegen? Via onderstaande knop voeg je deze alvast aan jouw offerte toe. Ook kun je natuurlijk jouw offerte hier meteen invullen en versturen.

Dit product opslaan in jouw reisvoorstel?

Vergelijkbare Bouwstenen

Nog geen keuze kunen maken? Dan hebben wij hier een aantal toffe vergelijkbare bouwstenen.

Drie zebras zijn aan het genieten en eten in het Mapungubwe National Park
Rondreis Krugerpark naar Kaapstad
Vanaf: €849
16 Dagen
Twee toeristen spotten vanuit hun jeep een hyena
De big five maar dan anders!
Vanaf: €1,687
17 Dagen
Koppel op het Bloubergstrand met uitzicht op de Tafelberg
Rondreis Kaapstad en Garden Route
Vanaf: €739
15 Dagen
Het wilde strand van Port Elizabeth
Van Tuinroute tot Kaap!
Vanaf: €1,264
15 Dagen

Reviews

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika
button

Contactformulier


 

Openingstijden :
Maandag t/m vrijdag 10.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Telefoon :
Je kunt ons op het Nederlandse nummer bellen : 030-3200706