Steun de chimpansees

Vanuit Hazyview en White River maak je een excursie naar Chimp Eden, het enige opvangcentrum voor chimpansees in Zuid-Afrika. Sinds 2006 zorgt het centrum dat chimpansees die niet meer in hun eigen omgeving kunnen leven hier worden verzorgd. Jij draagt er met deze bouwsteen een steentje aan bij.

Je maakt een tour van een uur door het centrum. De gids vertelt over elke chimpansee zodat je ze echt leert kennen. Er zijn een aantal uitkijkposten zodat je de chimpansees goed kunt zien. Een onvergetelijke ervaring!


1 van 4 afbeeldingen

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Wat ga je ontdekken

De volledige naam van het centrum is het Jane Goodall Institute South Africa Chimpanzee Sanctuary. Op dit moment zijn er zo’n dertig chimpansees in drie verschillende groepen.

In het centrum krijgen de chimpansees de zorg en aandacht die ze nodig hebben. Zo kunnen ze herstellen van het trauma wat ze hebben ervaren. Ze leiden hier een beschermd leven in een semi-wilde omgeving. Als je naar ze kijkt zie je dat ze weer normaal chimpansee gedrag vertonen. Ze leven als groep samen met een sterk mannetje en een sterk vrouwtje die de groep aanvoeren.

Tijdens de tour wandel je met een gids door het centrum. Bij de uitkijkpunten over het bos en de voederplaatsen neem je rustig de tijd de chimps goed te bekijken. Ondertussen maak je kennis met de verschillende chimpansees door de verhalen die de gids vertelt. Aan het eind van de rondleiding geniet je van een kop koffie of lunch in het Chimp Chow Café.

Chimpansee tussen het groen met blauwe bloemen Chimp Eden Nelspruit

Tussen de bloemen

Goed om te weten

  • Chimp Eden ligt ongeveer 75 kilometer van Hazyview
  • De rondleiding duurt een uur
  • Bij regen wordt de tour vervangen door een presentatie
  • Tours starten om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur
  • Je kunt een chimpansee adopteren!

Inbegrepen

  • Entree
  • Rondleiding

 

Prijzen

Prijs per persoon
Steun de chimpansees 22

Direct aan je offerte toevoegen?

Wil jij deze rondreis alvast aan jouw persoonlijke offerte toevoegen? Via onderstaande knop voeg je deze alvast aan jouw offerte toe. Ook kun je natuurlijk jouw offerte hier meteen invullen en versturen.

Dit product opslaan in jouw favorieten?

curved arrow

Vergelijkbare Bouwstenen

Nog geen keuze kunnen maken? Dan hebben wij hier een aantal toffe vergelijkbare bouwstenen.

Reviews

Review Steun de chimpansees.

Rennende giraffes op de steppe in zuid-afrika